Kemal Kurkut’un annesi: Newroz'a giderken Kemalim'i de yanınızda götürmeyi unutmayın

Kemal Kurkut’un annesi: Newroz'a giderken Kemalim'i de yanınızda götürmeyi unutmayın

Geçen yıl vurularak öldürülen Kemal Kurkut’un annesi Newroz için çağrıda bulundu.

Newroz kutlamasına katılmak üzere geldiği Diyarbakır'da Evrim Alataş Caddesi üzerindeki arama noktasından geçerken polis tarafından vurulan üniversite öğrencisi Kemal Kurkut’un katledilmesinin üzerinden bir yıl geçti. Bir yıldır adalet beklediğini söyleyen anne Sican Kurkut, Newroz alanına akacak yüzbinlere şu sözlerle seslendi: "Newroz'a giderken Kemalim'i de yanınızda götürmeyi unutmayın..."

‘KEMALİM İÇİN ADALET BEKLİYORUM'

Kemal'i katleden polisin hala tutuksuz yargılandığını hatırlatan Anne Kurkut, avukatların sanık polisin tutuklanması yönündeki tüm taleplerinin reddedildiğini söyleyerek, “Bu nasıl adalet, bu nasıl  hukuk?” diye sordu. Bir yıldır adaletten mahrum bırakıldıklarını söyleyen Sican, “Ben bir yıldır hukuktan, adaletten mahrum bırakılan, mağdur edilen bir anneyim. Kemal’i katleden polisin hala elini kolunu sallayarak aramızda dolaşması acı veriyor. Kemalim için adalet istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Jinnews’ten Gülistan Azak’a konuşan anne Kurkut, “Bu yıl Newroz alanlarına akacak yüzbinlere, "Newroz'a giderken Kemalim'i de yanınızda götürmeyi unutmayın" diye seslendi.

Kurkut, 21 Mart Newroz günü Kemal’in mezarında bir anma yapılacağını da sözlerine ekledi.