Kemal Kurkut'u vuran polisin tutuklanması istendi

Kemal Kurkut'u vuran polisin tutuklanması istendi

Kemal Kurkut'un Diyarbakır Newroz'unda polisler tarafından öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturmayı yürüten savcı, katil zanlısı polisin serbest bırakılmasına itiraz ederek, tutuklanmasını talep etti. 

Diyarbakır'da 21 Mart Salı günü düzenlenen Newroz'a katılmak için Malatya'dan kente gelen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'u kontrol noktasında vurarak öldüren polislerin serbest bırakılmasına savcılık tarafından itiraz edildi.

SAVCI POLİSİN TUTUKLANMASINI İSTEDİ

dihaber'in aktardığına göre, soruşturmayı yürüten Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı  "Olası kastla adam öldürme" suçlamasıyla tutuklaması talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk ettiği polisin, “adli kontrol” şartı ile serbest bırakılmasına itiraz etti. Savcı, serbest bırakılan polisin tutuklanmasını istedi. Savcı, soruşturma dosyası için kısıtlılık (gizlilik) kararı verilmesi için ise Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu.

[ih2]

AİLE YAYIN YASAĞINA İTİRAZ  ETTİ

 Kurkut ailesi avukatları, olayla ilgili verilen yayın yasağına itiraz etti.

 Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliği 25 Mart'ta “şüphelilerin yakalanması ve istihbaratlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi" ve "kamu düzeninin bozulma riski" gerekçeleri ile olayla ilgili yapılacak haberlere yayın yasağı getirmişti. Kurkut ailesi avukatları, olayla ilgili verilen yayın yasağının kaldırılması için Diyarbakır 3. Sulh Ceza Hakimliği'ne başvurdu.

FOTOĞRAFLAR SAVCIYA TESLİM EDİLDİ

Olay anına ilişkin çektiği fotoğraflarla, Diyarbakır Valiliği’nin Kurkut’un “canlı bomba” olduğu için öldürüldüğü açıklamasının doğru olmadığını ortaya çıkaran dihaber editörü Abdurrahman Gök ise savcı tarafından tanık sıfatıyla dinlendi. Avukatlarıyla birlikte dün Diyarbakır Adliyesi'ne giden Gök, olayla ilgili soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Savcının talebi üzerine, Gök tarafından çekilen 26 kare fotoğrafın tamamı savcılığa teslim edildi. 

Kurkut ailesi de soruşturmayı yürüten savcının talimatıyla bugün Malatya'da “şikayetçi” sıfatıyla ifade verecek.

 Kemal Kurkut'un polis tarafından öldürülmesine ilişkin soruşturmada 2 polis gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmış ve daha sonra açığa alınmıştı.