Kemal Gün 3 ay süren açlık grevi sonrası tedavi için İstanbul’a getiriliyor

Kemal Gün 3 ay süren açlık grevi sonrası tedavi için İstanbul’a getiriliyor

Dersim’de operasyonda öldürülen oğlunun kemiklerini almak için 3 ay açlık grevi yapan 71 yaşındaki Kemal Gün, oğlunun cenazesini dün alarak Hozat’ta defnetti. Eylemini sonlandıran Gün, uzun süren açlık grevi sonrası tedavisi için bu akşam İstanbul’a getiriliyor.

Twitter: @Meryem_Yildrim Mail: [email protected]

Dersim merkez ile Hozat ilçesi arasındaki bölgede bulunan Çet deresinde, 7 Kasım 2016’da yapılan hava operasyonunda hayatını kaybeden Murat Gün'ün kemiklerini alabilmek için 90 gün açlık grevi yapan 71 yaşındaki Kemal Gün, dün oğlunun cenazesini alarak Hozat ilçe mezarlığında toprağa verdi.

90 gün boyunca açlık grevini sürdüren ve 74 kilodan 56 kiloya düşen Gün’ün sağlık durumu kritik aşamaya girmiş, bir gözünde görme kaybı oluşmuş, eklem ve tansiyon rahatsızlıkları yaşamıştı. Gün, eklem rahatsızlıkları başladığı ve için yürüme güçlüğü çektiği için tekerlekli sandalye kullanmak zorunda kalmıştı.

İSTANBUL’A GETİRİLİYOR

Uzun süren açlık grevi sonrası uzman kontrolünde tedavi, yeniden beslenme ve kapsamlı muayene ihtiyacı olan 71 yaşındaki Gün, bu akşam söz konusu tedaviye başlamak için Dersim’den İstanbul’a getiriliyor.

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirilecek olan Gün, bu akşamdan itibaren çorba ile gıda alımına başlayacak.

[ih2]

UZMAN KONTROLÜNDE TEDAVİ

İleri’ye bilgi veren Gün’ün avukatı Oya Aslan, uzun süre açlık grevi yapan müvekkilinin gıda alımlarına bu akşamdan itibaren başlayacağını paylaştı. Gün’ün İstanbul’da uzman kontrolünde tedaviye alınacağını aktaran Avukat Aslan, oğlunun cenazesini aldıktan sonra derin bir üzüntü içerisinde olduğunu ifade etti.

[ih3]

GÜN, OĞLU İÇİN CENAZE YEMEĞİ VERİYOR

Kemal Gün’ün Dersim’de oğlu için bugün cenaze yemeği verdiğini de bildiren Aslan, bu akşam uçakla İstanbul’a geleceklerini, yarın da tedavi için hastane işlemlerinin başlayacağı bilgisini verdi.