KDHC ve Güney Kore'den anlaşma açıklaması

KDHC ve Güney Kore'den anlaşma açıklaması

KDHC ve Güney Kore barış görüşmeleri kapsamında bu ay askeri meseleleri ve ayrılmak zorunda kalan ailelerin durumunu çözmek için bir araya geleceği açıklandı.

Kore Demokratik Halk Cumhuriyetı (KDHC) ve Güney Kore yönetimi, barış görüşmeleri kapsamında bu ay askeri meseleleri ve ayrılmak zorunda kalan ailelerin durumunu çözmek için bir araya gelecek.

1950-1953 Kore Savaşı’nda ikiye bölünen Kore yarımadasının iki tarafı, düşmanlığı geride bırakarak Nisan ayında sınırdaki Panmunjom Köyünde bir araya gelmiş, bir daha savaş yaşanmayacağına dair deklarasyon imzalamışlardı.

Yaşanan bu olumlu gelişmelerin ardından, KDHC ile Güney Kore'nin bu ay askeri meseleleri ve ayrılmak zorunda kalan ailelerin durumunu çözmek için bir araya geleceği belirtildi.

65 yıllık savaşın bitmesi için adım atan KDHC ve Güney Kore liderlerinin üzerinde anlaşmaya vardığı güven artırıcı tedbirler arasında; sınırdaki askerden arındırılmış bölgede propaganda yayınlarına son verilerek, bölgenin 'barış bölgesine' dönüştürülmesi, sınırın ayırdığı ailelerin birleştirilmesi için çabaların artırılması, yüksek düzeyli askeri görüşmeler yapacak olmaları yer alıyordu. (HT)