KDHC geri adım atmıyor: Baskılar bizi sadece hızlandırır

KDHC geri adım atmıyor: Baskılar bizi sadece hızlandırır

Pyongyang yönetimi, nükleer programından dolayı ülke üzerinde artan baskılara meydan okudu.

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin'in, nükleer programından dolayı KDHC'ye uygulanan yaptırımların artırılması yönünde görüş birliğine varmalarına Pyongyang yönetimi yanıt verdi.

KDHC'nin resmi kanalları aracılığıyla yapılan açıklamada "ABD ve boyunduruğu altındaki güçlerin Kuzey Kore'ye karşı yaptırımlar ve baskılar dayatarak giderek artan hamleleri, sadece bizim nükleer güç sahibi bir ülke olma yolundaki hızımızı artıracaktır" denildi.

Açıklamada ABD'nin, yaptırımları "sözde barışçıl çözüm" için uyguladığının düzmece bir iddia olduğu kaydedildi.

ABD VE ÇİN'DEN ORTAK GİRİŞİM

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun yıllık birleşimi öncesi New York'ta bulunan ABD Başkanı Donald Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefonda görüştü.

Beyaz Saray'dan yapılan ortak bir yazılı açıklamada, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını etkin bir şekilde uygulayarak Kuzey Kore'ye yapılan baskıları had safhaya çıkarmayı taahhüt ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

BMGK geçen hafta KDHC'ye karşı yeni bir yaptırım paketi onaylayarak bu ülkeye yapılan petrol satışına sınırlama getirmişti. Ayrıca KDHC'den yapılan ithalata da bir sınırlama getirerek, ülkenin yıllık yaklaşık üç milyar dolarlık ihracat kaleminde bir milyar dolarlık bir azalma gerçekleştirilmesi hedefleniyor.