Kazım Koyuncu anmasına yasak

Kazım Koyuncu anmasına yasak

KATÜ’de öğrencilerin Kazım Koyuncu için yapmak istediği anmaya rektörlük izin vermedi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) öğrencileri, Kazım Koyuncu’nun ölüm yıldönümü için kampus içerisinde yapmayı planladıkları anma programına rektörlük tarafından izin verilmemesine tepki gösterdi.

Akciğer hastalığından 33 yaşında hayatını kaybeden Karadenizli sanatçı Koyuncu'nun ölümünün yıldönümü nedeniyle düzenlemek istedikleri programa rektörlüğün izin vermemesini protesto eden öğrenciler adına konuşan Damla Kenanoğlu, Koyuncu’nun ölümünden önce son konserini KTÜ'de verdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "KTÜ’de son konserini verdiği gün olan 30 Nisan’da 'Kazım İçin' şarkılar söylemek, birçok Karadenizli sanatçının katılımıyla Kazım’ı anmak ve bir dayanışma konseri yapmak istedik. Ancak karşımızda dilekçelerimizi önce kabul edip, daha sonra bu dilekçeleri adeta yok eden ve üniversite salonlarını üniversitelilere ve Kazım’a kapatan KTÜ yönetimini bulduk. Bu süreçte etkinliği düzenlemek isteyen üniversitelileri oyalayan, üniversitelilerle görüşmeyen ve yukarıdan gelen emirlerle hareket eden KTÜ Rektörlüğü bize salon vermemekle kalmamış, üniversitenin şenlik alanını kullanma talebimizi de reddetmiştir. KTÜ Rektörlüğü, Karadeniz’in asi çocuğunun anılmasını neden engellemektedir?” dedi.

'KAZIM KARADENİZ'DİR'

Herkesi Kazım Koyuncu'ya sahip çıkmaya çağıran Kenanoğlu, "Kazım Karadeniz’dir, Karadeniz Kazım’dır. Kazım Koyuncu da, onu anlatan değerler de engellemez. 'Her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik' diyerek aramızdan ayrılan Kazım Koyuncu’nun şarkıları tüm engelleme çabalarınıza rağmen KTÜ’de ve tüm memlekette söylenmeye devam edilecektir. Tüm Trabzon halkını ve sanatçı dostlarını Kazım Koyuncu'ya sahip çıkmaya davet ediyoruz" diye konuştu. (DHA)