Kazdağında termik santrale karşı sosyal medya kampanyası: #kazdağıhepimizin

Kazdağında termik santrale karşı sosyal medya kampanyası: #kazdağıhepimizin

Kazdağında yapılmak istenen termik santrale karşı bu akşam sosyal medyada #kazdağıhepimizin etiketiyle ses çıkarılacak. 

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde yapılmak istenen Çırpılar Termik Santrali için 11 Ocak Çarşamba günü Ankara’da İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısı gerçekleştirilecek. 

Termik santrale karşı bölgede kampanya yürüten çevre örgütleri toplantının iptali için yüzlerce dilekçeyi hem ıslak imzalı olarak, hem de BİMER üzerinden ilgili mercilere iletti. 

İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısı birçok kurum Ankara’da olacağını açıklarken, çevre örgütleri seslerinin daha gür çıkması için bu akşam (Pazartesi) saat 20.00’da #kazdağıhepimizin etiketiyle sosyal medya kampanyası düzenleyecek. 

Yasal süreç devam ederken projeye hukuksal olarak itiraz eden çevre örgütleri, sosyal medya farkındalığıyla da kamuoyu oluşturmayı hedefliyor. Bölgede 90 futbol sahasındaki bir alanı yok edeceği belirtilen termik santralin yılda 3,5 milyon ton kömür tüketeceği dile getiriyor. 

Çevre örgütlerinden yapılan sosyal medya kampanyası için yapılan çağrı şöyle:

"Kazdağı Milli Parkı’nın tam sınırına kömürlü termik santral yapılmak isteniyor. Hep birlikte Çırpılar Termik Santrali’nin temiz havamızı, Sarıkız efsanesini, Yenice’nin kapya biberini, çileği ve Edremit’in içme suyunu yok etmesine engel olabiliriz. 9 Ocak  Pazartesi günü 20.00 – 22.00 saatleri arasında başta Twitter olmak üzere tüm sosyal medyada #kazdağıhepimizin etiketi ile Kazdağı’na, doğaya, oksijene, tarım alanlarına, yeşile sahip çıkıyoruz. Kazdağı’nın desteğinize ihtiyacı var!"

DAHA FAZLA