Kayyum Şehir Tiyatrosunu kapatınca, 27 yıllık oyuncu köfteci oldu

Kayyum Şehir Tiyatrosunu kapatınca, 27 yıllık oyuncu köfteci oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine atanan kayyum Şehir Tiyatrosunu kapatınca işsiz kalan oyuncu Vural Tantekin köfte dükkanı açtı.

Diyarbakır Şehir Tiyatrosunun OHAL gerekçesiyle kayyum tarafından uzun süre işlevsiz bırakılması ve birçok oyuncunun sözleşmelerinin feshedilmesiyle işsiz kalan 27 yıllık tiyatro ve dizi oyuncusu Vural Tantekin, köfteciliğe başladı.

İçişleri Bakanlığı tarafından Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine atanan kayyum, uzun bir süre Şehir Tiyatrosunu işlevsiz bırakmış ve oyuncuların sözleşmelerini feshetmişti. 1990'da kurulan, 1995'te Refah Partisi iktidarınca kapatılan, 1999 yılında tekrar faaliyete geçen ve bugüne dek birçok festivale, birçok turneye çıkan Şehir Tiyatrosu, böylelikle tekrar kapatılmış oldu.

'BELEDİYE ONLARIN OLABİLİR AMA SOKAKLAR BİZİM'

Tiyatronun kapanmasıyla işsiz kalan tiyatro emekçileri de yaşamlarını devam ettirmek için farklı alanlarda iş bulmaya çalışıyorlar. İşsiz kalan Şehir Tiyatrosu emekçilerinden biri olan Vural Tantekin köfteciliğe başladı.

"1990'da kurulan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 2'nci kadrolu şehir tiyatrosu kapandı" diyerek süreci özetleyen Tantekin, Şehir Tiyatrosunda 27 yıl oyunculuk yaptı. Haldun Dormen'in yönettiği oyunlarda oynayan; Mahsun Kırmızıgül, Beren Saat, Serham Şimşek, Mehmet Akif Alakurt, Siren Ertun, Cansu Dere, İlyas Salman ve Menderes Samancılar gibi ünlü oyuncularla birlikte, Berivan, Sıla, Aşka Sürgün gibi dizilerde ve çok sayıda sinema filminde oynayan Vural Tantekin "Goşto" (Etçi) isimli dükkanı için "Köfteci açtım. Bu da bir sanat. Yani yemek de sanat" dedi. Tantekin, işyerinin duvarlarını  oyunlarda ve dizilerde birlikte rol aldığı ünlü oyuncular ile çektirdiği fotoğraflarla süsledi.

'27 YIL TİYATROCULUK YAPTIM, ŞİMDİ İSE KÖFTECİLİK YAPIYORUM'

Köfteci dükkanında güveç, kuru fasulye, çiğ köfte gibi yiyecekler de hazırlayan Tantekin, 27 yıl Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde, 2 yıl da özel tiyatrolarda tiyatro oyunculuğu yaptığını belirterek "Şimdi ise köftecilik yapıyorum. Birçok belediyeye kayyum atandı. Hiç biri sanatçılara kıymet vermedi. Belediye şehir tiyatrosu kapandı. 1990'da kurulan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin 2'nci kadrolu şehir tiyatrosu kapandı. Tabi yaşamımızı idame etmek isteyince sanat biraz geride kalıyor. Çocuklarına bakmak, faturaları ve kiraları ödemek zorundasın. Ondan ötürü böyle bir şeye yeltendik. Bu da bir sanat. Yani yemek de sanat" diye konuştu.

'BU İŞİ MECBURİYETTEN YAPIYORUM, FATURALARI ÖDEMEMİZ GEREKİYOR'

DHA’nın haberine göre Tantekin "Markamız 'Goşto', yani etçil demek. Yani et demek oluyor. Kürtler et çok sever. Burada köfte, goşto çiğ köfte, çömlekte kuru fasulye yapıyoruz. Sabahları çorba, öğlen ise pilav ve gibi çeşitler var. Haftanın bir günü şiir dinletisi ve Dengbej gibi şeyler düşünüyoruz. Umarım başarılı oluruz. Şu an mecburiyetten yapıyoruz. Faturaları ödememiz gerekiyor. Açılırsa dönerim. Ama bu şartlarda tiyatronun yeniden açılacağına ihtimal vermiyorum" dedi.

DAHA FAZLA