Kayyum icraatları: Kadın merkezi temizlik şirketi oldu

Kayyum icraatları: Kadın merkezi temizlik şirketi oldu

Kayyum atanan DBP’li Akdeniz Belediyesi bünyesindeki İŞTAR Kadın Merkezi işlevsiz bırakılarak temizlik birimine dönüştürüldü.

Demokratik Bölgeler Partili (DBP) Akdeniz Belediyesi'ne 18 Aralık 2016 tarihinde Akdeniz Kaymakamı Hamdi Bilge Aktaş kayyum olarak atandı. Kayyum atanması ardından Akdeniz Belediyesi bünyesinde çalışma yürüten kadın sığınmaevi kapatılırken, birçok kadın ihraç edilerek, işsiz bırakıldı. Kapatılmayan İŞTAR Kadın Merkezi ise adeta bir temizlik şirketine dönüştürüldü.

Kapatılan Akdeniz Belediyesi Kadın Sığınmaevi çalışanı Gülbahar Güzel "İŞTAR, Kadın Müdürlüğü’ne bağlı kadın merkezi olarak görülüyor. Ancak şu an iç işleyişi Hizmet ve Temizlik Birimi" diye konuştu.
‘KADIN MERKEZİ TEMİZLİK ŞİRKETİ OLDU’

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre,danışmanlar ile görüşmek istediklerini, takip ettikleri kadına yönelik şiddet davaları ile çocuk istismarı davaları olduğunu yeni gelen kadın müdüre söylediklerini aktaran Güzel, "Hiçbirini yapamadık. Bize açıkça, 'Bundan sonra hiçbir kadınla görüşmeyeceksiniz, hiçbir davayı takip etmeyeceksiniz. Bundan sonra kadın müdürlüğünün işlevi değişiyor' denildi" diye konuştu. İŞTAR Kadın Merkezi'nin kapatılmayarak, işlevsiz bırakıldığını aktaran Güzel, "İŞTAR, Kadın Müdürlüğü’ne bağlı kadın merkezi olarak görülüyor. Ancak şu an iç işleyişi Hizmet ve Temizlik Birimi. Şu an orada çalışan herkes, temizlik yapmaya zorlanıyor. Herkesin görev tanımı değişti" ifadelerini kullandı.

'SADECE ADI KADIN MÜDÜRLÜĞÜ'

Danışmanlık yaptıkları kadınların tüm kayıtlarına kadın müdür tarafından el konulduğu için iletişim kuramadıklarını aktaran Güzel, "Danışmanlık yaptığımız kadınların tüm süreçlerinde yanlarında oluyorduk. Davalarını takip ediyorduk. Kayyumla birlikte tüm bu çalışmalarımız durduruldu. 25 Kasım geliyor ve Kadın Müdürlüğü'nde hiçbir çalışma yok. Çünkü sadece adı Kadın Müdürlüğü artık hiçbir işlevi yok. İşlevi evlere temizliğe gitmek. Hiçbir kadın da artık bu merkezden yararlanamıyor. İŞ- KUR üzerinden getirilen kadınlar iş kaygılarından dayatılan her şeyi kabul ediyorlar" diye konuştu. 

'ŞİDDETLE MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ'

25 Kasım  Kadına Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne ilişkin ise Güzel, şunları söyledi: "Kadına yönelik şiddet her alanda var. Şiddetle mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm kadınların 25 Kasım'da alanlarda olmasını isterim ben de olacağım. Şimdiye kadar yaptığım çalışmanın iki mislini yapacağım ve alanlarda olacağım. Belediyeye kayyum atanması, kadın kurumlarının kapatılması, kadını susturmayacak ve ben de susmayacağım. Tüm kadınları alanlara dayanışmaya bekliyorum" diye konuştu. 

 

DAHA FAZLA