Kayıt dışıyla mücadele de imamlara havale edildi!

Kayıt dışıyla mücadele de imamlara havale edildi!

AKP, kayıt dışı çalıştırmaya karşı mücadeleyi imamlara bıraktı.

İş cinayetlerine ‘fıtrat’ diyerek önlem almayan AKP hükümeti, kayıt dışı istihdamla mücadeleyi de imamlara bıraktı.

Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Diyanet İşleri Başkanlığı desteğiyle 15 ilde gerçekleştirdiği Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi (KİDEP) ana temalı Din Görevlileri Konferansı, Antalya'da yapıldı. Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'ndeki konferansa SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Yakup Süngü, İl Müftüsü Osman Artan, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nejat Deniz ve din görevlileri katıldı.

KAYIT DIŞI İLE DEVLET DEĞİL İMAMLAR MÜCADELE EDECEKMİŞ!

Türkiye'deki sigortasız çalışan sayısının 9 milyon olduğu açıklanan konferansta, sigortasız çalıştırılan işçilerin sigortalı yapılabilmeleri ve bunun bir 'kul hakkı' olduğu noktalarında halkı bilinçlendirme gerekçesiyle Antalya'da görevli imamlar ve kadın din görevlilerine yönelik bilgiler verildi. İş birliği kapsamında, imamlar ile kadın din görevlilerinin, camilerde cemaate kayıt dışılıkla mücadeleyi ve bu konudaki dini sorumlukları anlatacağı belirtildi.

BİR İŞÇİNİN 1 AYLIK SİGORTASIZ ÇALIŞTIRILMA EDERİ 500 LİRAYMIŞ!

SGK Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele Daire Başkanı Süngü, " Köylerde sorunu olan kişi önce imam, muhtar veya öğretmene gider. Çalışma hayatı, sosyal güvenlik ve iş hayatı her aşamada karşılaştığımız bir unsur. Bakıyorsunuz kişi camiye geliyor, bir cüzdan para bulduğunda imama teslim ediyor. Bir kişiyi bir ay sigortasız çalıştırmak işçinin cebinden 500 TL çalmakla aynı anlamda eşit olduğunu, bunun da kul hakkı, hırsızlık olduğunu ifade edersek, o bilinci toplumumuza verebilirsek emin olun çok şey değişecek" diye konuştu.

‘İMAMLAR DEVLETE KATKI SAĞLAYACAK!

“Testi kırılmadan toplumun tüm kanallarında bu bilincin oluşturulması için ilkokuldan üniversitelere kadar çalışmalar yapıyoruz. İnşallah, din görevlilerimizin de büyük katkıları olacaktır” diyen Süngü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hutbelerinde konuya yer verileceğini ve imamların bunun bir kul hakkı olduğunu anlatarak devlete katkı sağlayacağını kaydetti.

‘İMAMIN TEK GÖREVİ NAMAZ DEĞİL’

Din görevlilerinin sadece camide beş vakit namaz kıldırmakla görevli olmadıklarını kaydeden İl Müftüsü Artan ise "Biz de her gün beş vakit cemaatle beraber oluyoruz. SGK'nın bu çalışmalarını aktarma noktasında inşallah faydalı olacağız" dedi.

Din görevlilerinin kayıt dışılıkla mücadelede önemli rol üstlenebileceğini savunan Sosyal Güvenlik İl Müdürü Deniz, din görevlileri için 'Sosyal güvenlikle ne alakası var?' sorusu akla gelse de sosyal dayanışmayı sağlaması ve doğumdan ölüme kadar birçok faaliyetin içindeki kurumun çalışanları olması nedeniyle ilişkili olduğunu öne sürdü.DHA’nın aktardığı habere göre, Deniz, toplumun sosyal güvenlik yükümlülükleri ve hakları konusunda bilinçlendirilmesi noktasında din görevlilerine büyük görev düştüğünü savundu.