Kaybolan bavula 32 bin TL tazminat

Kaybolan bavula 32 bin TL tazminat

Rusya'dan İzmir'e yaptıkları aktarmalı uçuşta bavulu kaybolan Rus çift, havayolu şirketine açtığı davayı kazandı.

Kızları Alexandra’nın düğünü için 2014’te uçakla Yekaterinburg-Moskova- İstanbul aktarmalı İzmir’e giden Rus çiftin, düğün takılarını ve elbiselerini koydukları bavulları bagajda kayboldu. Düğüne ödünç elbiseyle katılan çift, Atlas Global’e açtığı davayı, 32 bin TL tazminatla kazandı.

Rusya’da avukatlık yapan Iraida Arkadyevna ve eşi Oleg Borisovich Kirchegin, kızları Alexandra’nın Avukat Gökhan Cindemir ile düğünü için 7 Ağustos 2014’te uçakla İzmir’e gitti. Yekaterinburg-Moskova- İstanbul-İzmir aktarmalı olarak Aereflot ve Atlas Global Havacılık ile gelen çiftin plastik folyo kapladıkları bavulu, gelen bagajların arasından çıkmadı. Çift Yekaterinburg- İstanbul arası uçuşu Rus havayolu şirketi Aereflot, İstanbul-İzmir arasını ise Atlas Global şirketi ile gerçekleştirdi.

KAYBOLAN BAVULDA DÜĞÜNDE GİYECEKLERİ ELBİSELER VE TAKILAR VARDI

Yekaterinburg Koltsovo Havalimanı’nda uçuştan önce teslim ettikleri 15.1 kiloluk bavulları için çift hemen havayolu şirketine kayıp başvurusunda bulundu. Çift, bavulda kızlarına düğünde takacakları takı, düğünde giyilecek yeni elbiselerle damada ve ailesine verilecek hediyeler bulunduğunu belirtti.

ELBİSESİZ VE HEDİYESİZ KALDILAR

İzmir’e gittikten bir gün sonra gerçekleşen düğün törenine katılan çift, ödünç elbiselerle düğüne katıldı. Rus kültüründeki düğün anında kızlarına takı takma geleneğini yerine getiremediler. Rus çift, kaybolan bavulları için Atlas Global Havacılık şirketine damatları Avukat Cindemir aracılığıyla tazminat davası açtı.

Bakırköy Tüketici Mahkemesi’nde görülen davada Avukat Cindemir, Atlas Global’in maddi hasarı Varşova Konvansiyonu’na göre hesaplanarak belirlenecek tazminatı ödemesini istedi. Habertürk'ün haberine göre Atlas Global şirketi ise uçuşun sadece İstanbul-İzmir ayağını gerçekleştirdiklerini, bagaj kayıt ve transferlerinin Aereflot Havayolu Şirketi tarafından yerine getirildiğini ileri sürüp davanın reddini istedi.

DAHA FAZLA