Katledilen kadın ses kaydıyla katilini yakalattı

Katledilen kadın ses kaydıyla katilini yakalattı

Adana'da 28 Ekim günü başından vurularak öldürülen Berivan Minaz'ın katili yakalandı. Berivan'ın katilini cep telefonuyla yaptığı olay anındaki ses kaydı ortaya çıkardı.

Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Yunus Emre Sokak'ta 28 Ekim günü 22.30 sularında meydana gelen kadın cinayeti olayında, 21 yaşındaki Berivan Minaz başından vurularak öldürüldü.

Cinayetin ardından oluşturulan ekip, önce genç kadının üzerinden çıkan malzemeleri incelemeye aldı. Yapılan incelemelerde genç kadının yanı başında cep telefonu bulundu.

İncelemeye alınan cep telefonunda ses kayıtları olduğu görüldü. Kayıtlardan birinde "Seni öldüreyim mi, ağzına silahı sokayım mı" dedikten sonra tek el silah sesi geldiği ve bir daha ses çıkmadığını belirlendi. Polis, kaydın yapıldığı tarihi kontrol ettiğinde genç kadının ölü olarak bulunmasından dakikalar önce kaydedildiğini belirledi. Bu ses kaydı üzerine Minaz'ın en son kiminle görüştüğünü tespit etmek için çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmada genç kadının öldürülmeden önce Tarık O. (32); Muhammet Ö. (19); Tahsin S. ve Murat T. (45) ile görüştüğü, daha sonra da Tarık O.'nun Minaz'ı otomobili ile eve bıraktığı ancak bir süre sonra Tarık O.'nun tekrar genç kadının yanına geldiği, bu sırada da genç kadının telefonunun çaldığı ve telefonun otomatik olarak ses kaydına başladığı, karşıdaki kişinin telefonu kapattığı ancak Minaz'ın telefonu kapatmadığı, bu anda ise Tarık O.'nun genç kadına "Seni öldüreyim mi, ağzına silahı sokayım mı" deyip tek el ateş ederek genç kadını öldürdüğü belirlendi.

Polis yaptığı bu tespitlerin ardından zanlıları yakalamak için operasyon başlattı. Ceyhan ilçesinde 4 noktaya yapılan operasyonda yakalanan zanlılar emniyete götürülerek sorguya alındı. Zanlılardan 3'ü genç kadını en son Tarık O.'nun otomobiliyle eve götürdüğünü söyledi. Otomobilde yapılan incelemelerde Minaz'a ait dokular tespit edildi. Ayrıca olaydan sonra otomobile binip eve gittiği için araçta kan lekelerine de rastlandı.

CİNAYETTEN CEZAEVİNDE YATIYORDU, İZİNLİ ÇIKTI

İHA'nın aktardığına göre, katil zanlısının 2009 yılında bir cinayet olayına karıştığı için Osmaniye Cezaevi'nde yattığı, kapalı cezaevinden kısa süre önce açık cezaevine çıktığı, olaydan birkaç gün önce cezaevinden izinli çıktığı ve 31 Ekim günü de izninin biterek Osmaniye Cezaevi'ne tekrar döneceği belirlendi. Zanlılar, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan Tarık O. tutuklanırken, diğer zanlılar savcılıktan serbest kaldı.

DAHA FAZLA