Katledilen Helin'in duruşmasına yanlış sanık getirildi

Katledilen Helin'in duruşmasına yanlış sanık getirildi

Pendik’te katledilen lise öğrencisi Helin Palandöken’in katilinin yargılandığı davanın ilk duruşmasında skandal bir olay yaşandı.

İstanbul'un Pendik İlçesi’nde, geçtiğimiz Ekim ayında lise öğrencisi Helin Palandöken'i katleden ve 2 kişiyi de yaralayan Mustafa Yetgin'in yargılandığı dava, Kartal’da bulunan Anadolu Adliyesi 1’inci Ceza Mahkemesi’nde başladı. İlk duruşmada, sanık Mustafa Yetgin yerine yanlışlıkla Mehmet Yetkin isimli şahıs getirildi.

Palandöken ailesi avukatının yaptığı itiraz ile şahsın gerçek kimliği ortaya çıkarken, sanık Mustafa Yetgin'in cezaevinden çıkarılmadığı öğrenildi.

Bunun üzerine savcı, Sanık Mustafa Yetgin’in doğru kimlik bilgileri ile Maltepe Ceza İnfaz Kurumu’ndan getirilip duruşmanın yapılması gerektiği görüşteyiz dedi.

İLGİLİLER HAKKINDA YAZI YAZILDI

Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme heyeti ise sanık Mustafa Yetgin’in hazır bulundurulmaması nedeniyle ilgililer hakkında Cumhuriyet Savcılığına yazı yazılmasına karar verdi.

Duruşma 14 Mart’a ertelendi.

DURUŞMA ÖNCESİ EYLEM

Duruşma öncesi adliye önünde yapılan eyleme, katledilen Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi katılırken, kadın örgütleri ve vakıflar da eyleme destek verdi.

‘TÜM KADINLAR İÇİN ADALET İSTİYORUZ’

Burada bir konuşma yaparak, duruşma gününde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür eden Helin Palandöken’in babası Nihat Palandöken, kızının bir katil tarafından internetten alınan silahla öldürüldüğünü söyledi. Palandöken, "Bizler bugün burada tüm kadınlar için adalet istiyoruz. 127 gündür acımız dinmedi. Helin bir daha gelmeyecek biliyoruz. Ama bu acılar son bulsun istiyoruz. Her kadın katliamında aynı acıyı duyuyorum. Kadın katliamları ve bireysel silahlanma son bulsun” dedi.

İLERİ HATIRLATIYOR

Pendik'te, Güzelyalı Tren İstasyonu’nda internetten satın aldığı pompalı tüfekle ateş ederek 17 yaşındaki lise öğrencisi Helin Palandöken'i katleden ve 17 yaşındaki Celal Y. ile 18 yaşındaki Deniz M.'nin yaralanmasına neden olan 21 yaşındaki Mustafa Yetgin tutuklanarak, cezaevine gönderilmişti.

Mustafa Yetkin hakkında "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten silahla yaralama", "iş yerinde silahla yağma", "tehdit" ve "korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" suçlarından da 39 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

emniyet işlemlerinin ardından bugün öğle saatlerinde İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Savcılık sorgusunda susma hakkını kullandığı öğrenilen şüpheli Yetgin, Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmesinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. 

DAHA FAZLA