Katalonya bağımsızlık kararını askıya aldı

Katalonya bağımsızlık kararını askıya aldı

Gergin ve çatışmalı bir referandum süreci yaşayan Katalonya bağımsızlık kararını askıya aldı. Hükümet ile uzlaşma kararı alındı.

Katalonya bağımsızlık kararını askıya aldı. Hükümet ile uzlaşma kararı alındı. Katalonya Başkanı Puigdemont yaptığı açıklamada,"İspanya ile müzakereler için zaman gerekli" dedi.

Puigdemont, "Halk referandumda 'bağımsızlığa evet' dedi. Halkın Katalonya'nın bağımsız bir devlet olması yönündeki bu talebinin karşılık bulmasını istiyorum. Katalonya olarak, referandum sonuçlarıyla bağımsızlık ilan etme hakkını kazandık" dedi. Puigdemont konuşmasında, referandum sonuçlarıyla ortaya çıkan durumun, Katalonya ve İspanya arasında barışçıl yollarla çözümlenebileceğine inandığını vurguladı.

KATALONYA'NIN BAĞIMSIZLIĞINI TANIMIYORUZ

İspanya hükümeti, Katalan lider Charles Puigdemont'un Parlamento'da bağımsızlık referandumu değerlendirmesine ilişkin, "Katalonya'nın örtük bağımsızlığını tanımıyoruz" açıklamasını yaptı.

İspanya Başbakan Yardımcısı tarafından yapılan açıklamada, parlamentonun Çarşamba günü Katalonya'da düzenlenen referandumu tartışmak amacıyla acil toplantıya çağırıldığı duyuruldu.