Karamollaoğlu'ndan seçim göndermeli Ali Koç açıklaması

Karamollaoğlu'ndan seçim göndermeli Ali Koç açıklaması

“Kimse, bu değişiklikte bir dip dalganın geldiğini kestiremedi. Kanaatimce seçimlerde de aynısı olacak.”

Saadet Partisi Genel Başkanı ve partisinin Cumhurbaşkanı Adayı Temel Karamollaoğlu Habertürk'te konuştu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanlığına seçilen Ali Koç ile ilgili açıklama yapan Karamollaoğlu 24 Haziran göndermeli bir çıkış yaparak, “Kimse kestiremedi, 24 Haziran’da da böyle olacak” ifadelerini kullandı.

AKP’deki metal yorgunluğu söylemlerine ilişkin konuşan Karamollaoğlu, "Metal yorgunluğu mühendislikte kullanılan bir tabirdir. Çubuk vardır, bükerseniz bırakınca orjinal haline gelir. Metal yorgunluğu olunca olduğu yerde kalır. Hakikaten bir metal yorgunluğu var. Bugünkü Türkiye'nin problemlerinin çözümü mümkün değil” dedi.

Karamollaoğlu’nun açıklamaları şöyle:

‘KİMSE DİP DALGAYI KESTİREMEDİ’

 “Fenerbahçe camiasını tebrik ediyorum. Kimse, bu değişiklikte bir dip dalganın geldiğini kestiremedi. Kanaatimce seçimlerde de aynısı olacak.”

EKONOMİDEKİ SORUNLAR

“Ekonomi bir çıkmazda. Dış ticaret sürekli olarak açık veriyor. Ücretler bir türlü açlık sınırının üzerine çıkamıyor. Okullar yapılıyor, binalar, köprüler. Tamam ama bunlar üretime dönük değil. Bugüne kadar uygulanan yanlış politika nedeniyle bir 1.5 milyon hayvan ithal ettik. Tarım özellikle buğday ekimi yeteri kadar yapılamayınca mecburuz buğday ithal etmeye. Ben bu ekonomiye nasıl iyi diyebiliriz? Türkiye bir çıkmazın içerisine girdi. 16 yıldır iktidarda bulunan bir parti, yeni geliyormuş gibi tavrın içerisine girmesi ben bugüne kadar bunları çözemedim anlamına gelir. Köprülerle, binalarla bir ülke kalkınmaz. Dışarıdan gelenler bizi varlıklı sanır ama bize borç verenler bizim ne şartlarda bu borcu aldığımızı bilirler. Neden bu politikaları değiştirmiyorlar?

İç borca bakıyorsunuz, almış başına gidiyor. 1 trilyonu geçti. Bunun karşılığında 71.7 milyar lira faiz yazdılar. Hem borç miktarı artacak, borcu ödemek için yeniden borç almak zorundalar. Vatandaşa ekonomiyi anlatırken sadece iyi olanları anlatıyor, diğerlerini anlatmıyor.”

İŞSİZLİK

“1 buçuk milyona yakın insan 400-500 lira ile geçinmeye çalışıyor. Dış ticaret açığımız sürekli büyüyor. 15 yıldır bir kere bile artı vermeyen bir dış ticaretimiz var. Bir yıl bile denk bütçe yapamamışız. Biz onlardan (ABD) aldığımız havaya basılan dolar ile borcumuzu ödemek zorundayız.”

MADIMAK AÇIKLAMASI: BENİ ÇOK ÜZDÜ

37 kişinin hayatını kaybettiği Madımak Katliamı döneminde Sivas Belediye Başkanlığı yapan ve eleştirilerin hedefinde olan Karamollaoğlu, bir kez daha kendini savundu.

Karamollaoğlu şunları söyledi: “Benim ses bandım çıktı. Gençlerin dağılması için yaptığım konuşma. Bu benim kışkırtma içerisinde olmadığımı açıkça ortaya koyuyor. Katliam dediğiniz bir insan, bir insanı kasten öldürür bu katillik olur. Bunu kimse hafife almaz. Ölenlerin aileleri ile ilgili bunları hafife alıyoruz bu kesinlikle mümkün değil. Hakikaten bu çok acı bir hadise, korkunç bir hadise. Hiçbir belediye başkanı kendi döneminde suçu olsun olmasın böyle bir hadisenin meydana gelmesini arzu etmez. Tutuklandım, hapse girdim. Sivas hadiselerinin beni üzdüğü kadar hiçbir hadise beni üzmemiştir. O hadise korkunç bir hadise. Bunun korkunç olduğunu söylememek mümkün değil. Bunu yapanlar arasında kasıtlı olanlar yok mudur mutlaka vardır.”

İTTİFAK AÇIKLAMASI

"Biz programlarımızı değiştirmedik" diyen Karamollaoğlu, yaptıkları ittifaka ilişkin, "İlkeler konusunda ittifakımız var. Kuvvetler ayrılığı konusunda ittifakımız var. Siz benim dediğim dedik bir kişi konuşacak geriye kalalar evet efendim diyecek böyle adalet mümkün değil. Türkiye'de şuanda adalet tecelli etmiyor. Bu konuda bizim fikirlerimiz net. Kuvvetler ayrılığını sağlayalım ileride koalisyon ortamı doğar bu başka bir konu” ifadelerini kullandı.