Karaköy sahili yıkılıyor: Galataport'a onay çıktı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Doğuş Holding'e ait Karaköy Sahili'ni kapsayan otel, restoran, cafe ve mağazalardan oluşan Galataport projesine ait ÇED raporu için olumlu yönde karar verdi. Rapora göre Karaköy sahilinden Tophane'ye kadar sahil şeridindeki tarihi tescilli binalar yıkılacak yerlerine otel, restaurant ve cafeler yapılacak.

Rıfat Doğan - İleri Haber

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Karaköy’den Tophane’ye kadar uzanan bin 200 metrelik sahil şeridini kapsayan İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının özelleştirilmesini 702 milyon dolarla kazanan Doğuş Holding'in yapımını planladığı Galataport projesiyle ilgili nihai Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu için "olumlu" karar verdi. 

ÇED raporuyla ilgili karar 3 gün önce İstabul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nde askıya çıktı. Söz konusu kararda şu ifadelere yer verildi:

"İSTANBUL ili BEYOGLU, ilcesi - mevkiindeki SALIPAZARI LİMAN İŞLETMECİLİĞİ VE YATIRIMLARI A.Ş. tarafından yapılması planlanan SALIPAZARI KRUVAZİYER LİMANI projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan ÇED raporu İnceleme Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Proje ile ilgili olarak ÇED Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Bakanlığımızca “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” Kararı verilmiş olup; İSTANBUL Valiliği(Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) tarafından kararın halka duyurulması gerekmektedir."

Galataport olarak bilinen projede tarihi tescilli binaların yıkılarak yerine otel, restauran ve cafe yapılması planlanıyor. 

Karaköy'de proje kapsamında şunların yapılması planlanıyor: 

- Projenin hayata geçirilmesi ile Genel Müdürlük Binası, Yolcu Terminali Binası, Çinili Han ve yıkılıp yeniden yapılacak olan 20 Nolu Antrepo otel olarak kullanılacak, 

- Proje kapsamında Salıpazarı Rıhtımı geri sahasında; ofis alanları, yeme içme ve perakende alanları ve terminal birimleri bulunacaktır. Zemin altında ise perakende alanları, yolcu terminali, depolar, teknik alanlar ve otoparklar bulunacak,

- Karaköy Rıhtımı geri sahasında planlanan bu otel fonksiyonlu binalardaki toplam oda sayısı 182 olarak planlanıyor, 

- Paket Postanesi binası perakende ve yeme-içme alanları olarak değerlendirilecek,

- Salıpazarı Rıhtımı tarafında bulunan 1, 2, 3, 6 ve 7 nolu antrepolar ile sıralı dükkanlar (a. Nargileciler b. Tek Katlı Yapılar) yıkılarak yeniden yapım çalışmaları kapsamında ise otel, perakende alanları, yeme-içme alanları, ofisler, kruvaziyer terminal, gümrüksüz satış, dolaşım alanları, rekreasyon alanları, kapalı otopark yapılması düşünülüyor. 

 

DAHA FAZLA