Kapatılan Zaman gazetesinin muhabiri Ayşenur Parıldak tekrar tutuklandı

Kapatılan Zaman gazetesinin muhabiri Ayşenur Parıldak tekrar tutuklandı

Ayşenur Parıldak tekrar tutuklandı. Gülen Cemaati üyeliği suçlamasıyla tutuklu bulunan, kapatılan Zaman gazetesi muhabiri Ayşenur Parıldak, adli kontrol şartıyla tahliye edilmişti.

 Zaman gazetesi muhabiri Ayşenur Parıldak, cezaevinden çıkmadan savcının itirazı üzerine akşam saatlerinde tekrar tutuklandı.

 Ayşenur Parıldak hakkında 9 aylık tutukluluğunun ardından adli kontrol şartıyla tahliye kararı verilmişti. Parıldak, Twitter'daki mesajları kendisinin yazmadığını, Bylock kullanıcısı olmadığını söylemişti.

Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Parıldak'ın yargılanmasına, Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilmiş, Twitter'daki mesajları kendisinin yazmadığını belirten Parıldak, dosyadaki evrakların ekran görüntüsünden ibaret olduğunu ifade ederek "Tweetler bana ait değil. Bu mesajları ben atmadım. Bunlar sahte mesajlar. 9 aydır bu yüzden tutukluyum" diye konuşmuştu. 

Parıldak’ın avukatı İrem Danacı ise müvekkilinin ByLock kullanmadığını, buna ilişkin emniyetten gelen rapordaki telefon numarasının müvekkiline ait olmadığını, 14 haneli IMEI numarasının da yanlış olduğunu ve hiçbir telefonla ilgisinin bulunmadığını ifade etmişti.

AA'nın aktardığına göre, mahkeme heyeti, sanık Ayşenur Parıldak'ın tutuklu kaldığı süre, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması ve toplanamayan delillerin karartılma şüphesinin bulunmamasını göz önünde bulundurarak yurt dışına çıkma yasağı ve kolluk birimine her hafta imza vermesi kaydıyla tahliyesine hükmetmişti.

 

DAHA FAZLA