Kapatılan Gırgır Dergisi çizeri Deniz Kestane: Malum karikatür yüzünden 25 kişiyi ekmeğinden eden yönetimi kınıyorum

Kapatılan Gırgır Dergisi çizeri Deniz Kestane: Malum karikatür yüzünden 25 kişiyi ekmeğinden eden yönetimi kınıyorum

Gırgır Dergisi'nin Musa peygamber ile ilgili bir karikatürden dolayı kapatılmasının ardından 10 yıldır derginin arka kapağını çizen Deniz Kestane, "Malum karikatürü ve çizerini kınıyorum. Malum karikatür yüzünden 25 kişiyi ekmeğinden eden yönetimi ayrıca kınıyorum" dedi.

Gırgır Dergisi'nin yayıncı şirket tarafından kapatıldığı açıklandı. Derginin kapatılma gerekçesi olarak ise  Musa peygamber hakkında çizilen karikatürün tepki çekmesi oldu. Yayıncı şirket tepki çeken karikatürden  derginin tüm çalışanlarını sorumlu tutarak 25 kişiyi işten çıkardı.

Derginin 10 yıldır arka kapağını çizen Deniz Kestane konuyla ilgili bir açıklama yaparak, "Malum karikatürü ve çizerini kınıyorum. Malum karikatür yüzünden 25 kişiyi ekmeğinden eden yönetimi ayrıca kınıyorum" dedi.

Açıklama şöyle:

"Eveeet. Malum karikatür ve durum ile ilgili bir şeyler söylemek isterim.

Mizahın ayrıştıran ve inciten değil, birleştiren ve mutluluk veren bir argüman olmasından yanayım.

Malum karikatürü ve çizerini kınıyorum. Malum karikatür yüzünden 25 kişiyi ekmeğinden eden yönetimi ayrıca kınıyorum.10 yıldır arka kapağını çizdiğim Gırgır, bugün itibarı ile yayın hayatına son verdi.Ne yöneticisi, ne editörü, ne de o karikatürün çizeri olduğum halde popüler çizeri olduğum için beni tehdit edenlere akıl fikir diliyorum.

10 yıllık yolculuğumda beni okuyan, kıymet veren tüm okuyucularıma sevgiler. Sizinle birlikte olmak çok güzeldi.

Ben başka mecralarda kırmadan, incitmeden, üzmeden çizmeye devam edicem. Başka mecralarda yeniden karşılaşmak dileğiyle."

DAHA FAZLA