'Kapanma partisi'ne skandal savunma: Çocuklar istemiş!

'Kapanma partisi'ne skandal savunma: Çocuklar istemiş!

Bir devlet okulunda kız çocuklarına türban takıp sonra da ‘kapanma partisi’ düzenleyen okulun yetkilileri açıklama yaptı.

Kız çocuklarına türban taktırıldığı ve "Şükür ki kapandım", "Rabbimin emri diye yaptım", "Hamdolsun kapandım" yazılı kartonlar ile poz verdirildiği skandal etkinliği Şanlıurfa’daki Bozova Hacılar Ortaokulu’nda görevli din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni G.İ.’nin düzenlediği öğrenildi.

Konu hakkında açıklama yapan okul yetkilileri, etkinlikten haberleri olmadığını iddia etti, henüz herhangi bir inceleme ya da soruşturmanın başlatılmadığı bilgisini verdi.

Hürriyet'in aktardığına göre; okul müdürü yaptığı açıklamada, etkinliğin hafta sonu düzenlendiğini belirterek kendini şu sözlerle savunmaya çalıştı:

‘HERHANGİ BİR İNCELEME, SORUŞTURMA YOK’

“Okul yönetiminin böyle bir etkinlikten haberi yok. Öğretmenlerin hepsini aynı anda denetleyemiyoruz. ‘Kapanma partisi’ni cuma günü öğrendik. Bunu düzenleyen öğretmenle telefonda konuştuk, durumu anlattı. Böyle bir etkinlik talebinin öğrencilerden geldiğini söyledi. Herhangi bir zorlama olmamış. Hafta sonu olduğu için herhangi bir inceleme, soruşturma olmadı. Hafta içi okullar açıldığında olayın detaylarını araştıracağız.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Bozova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, etkiliği düzenleyen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni G.İ. ile okul yönetimi hakkında soruşturma başlatıldı.

DAHA FAZLA