Nüfus patlayınca çağrı yaptılar: Kanguru eti yiyin!

Nüfus patlayınca çağrı yaptılar: Kanguru eti yiyin!

Avustralya'da kanguru nüfusu son 6 yılda 18 milyon arttı ve toplam insan sayısının neredeyse iki katına ulaştı. Duruma müdahale etmek isteyen çiftlik sahipleri ve ekolojistler ise halka kanguru eti yeme çağrısı yaptı.

Dış Haberler Servisi

Avustralya adasına özgü keseli hayvanlardan olan kanguruların nüfus artışı ülkede tartışma yarattı. Hükümet kaynaklarına göre, 2010 yılında 27 milyon olan kanguru sayısı, 2016 yılında 45 milyona ulaştı. Bu sayı Avustralya'da yaşayan insan sayısının neredeyse iki katı.

'KANGURU ETİ YİYİN'

Avustralya'da yayın yapan ABC kanalının aktardığına göre, kanguru sayısındaki bu artıştan endişe eden bazı çiftlik sahipleri ve doğal dengeyi gözettiklerini söyleyen ekolojistler, halka kanguru eti yiyerek dengeyi sağlama çağrısında bulundu. Kanguru yeme çağrısı yapan bu kişiler, sayıları artan kanguruların çoğunun kurak bir sezon yaşandığı takdirde  açlıktan öleceğini iddia ediyor. 

Kanguru sayısının azaltılmasının çevreye bir yararı olmadığını söyleyen bazı çevreciler ise "kanguru tüketme" çağrısına tepki gösteriyor. Kanguruların öldürülmesine karşı çıkan muhalifler arasında kanguruları öldürmek yerine onları kullanmayı öğrenmek gerektiğini söyleyenler de var. 

KANGURU ETİ TÜKETİMİ ÇOK AZ

Geçtiğimiz yıllarda yağmurların sıklığı ve yeşil alanların artması kanguru sayısını da artırmıştı. Sayılarının 50 milyona ulaştığı tahmin edilen kanguru ülkesi Avustralya'da, hayvan kesimi çok katı kurallara tabi tutuluyor. Hayvanların "insancıl" şekilde öldürülmesini savunan yasalara göre, hayvanların kesimi bireylerin değil devletin kontrolü altında yapılıyor. Bu nedenle ülkede yaşayan vatandaşlar kendi başına kanguru avına da çıkamıyor.

Öte yandan, ülkenin özgün ve sevilen bir hayvanı olması ve etinin kesilen diğer hayvanlara göre yağsız ve sert olması, Avustralya'da marketlerde satılan kanguru eti tüketimini de azaltıyor. Kanguru etinin pek tüketilmediği Avustralya'da yetkililer, her yıl planlı biçimde kesilen kanguruların etlerinin çoğunun çöpe gittiğini belirtiyor.

Avustralya doğal yaşamında kanguru yiyerek beslenen bir başka hayvan olmadığı için, kanguru nüfus artışındaki kontrol de devlet tarafından yapılıyor.