Kamu emekçilerinin direnişi 14. haftasında

Kamu emekçilerinin direnişi 14. haftasında

KHK ile ihraç edilmelerine karşı direnişi sürdüren KESK üyesi kamu emekçileri, bugün de Kartal’da eylemlerine devam etti.

İhraçlara karşı direnişi sürdüren kamu emekçileri, direnişlerinin 14. haftasında Kartal’da eylemlerine devam etti. Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın tutuklanması hakkında basın açıklaması yayımlayan KESK'li emekçiler, Özakça ve Gülmen'in derhal serbest bırakılması ve taleplerinin karşılanması için çağrıda bulundu.

KESK'li emekçiler tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Hükümetin darbecilerle mücadele edeceğiz diyerek ilan ettiği OHAL ve çıkardığı KHK'lar ile haklarında somut ve hukuki hiçbir delil olmadan toplam 105 bin kamu emekçisi bir gecede işsiz bırakılmış ve en temel haklarını kullanabilmeleri fiilen engellenmiştir.

Ülkenin üzerine karabasan gibi çöken ve hukuksuz uygulamalar nedeniyle ihraç edilen kamu emekçileri aileleriyle birlikte zor koşullara mahkum edilmiş, çocukları ağır travmalarla karşı karşıya bırakılmış ve bugüne kadar 37 kişi intihara sürüklenmiştir.

Süresiz dönüşümsüz açlık grevinin 75. gününde evlerine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan üyelerimiz Nuriye Gülmen ve Semih Özakça çıkarıldıkları mahkeme tarafından "Tutuklanmamaları halinde adaletin işleyişine zarar verecekleri" gerekçesiyle tutuklanmıştır.

OHAL KHK'larıyla hukuksuzca ihraç edilen üyelerimizin tutuklanması hukukun değil, siyasi iktidarın kapıldığı korkunun göstergesidir! Kaldı ki tutuklama kararının siyasi talimatlarla alındığı çok açıktır! Çünkü hükümet ve yargı, haksızlık ve hukuksuzluk kuşatmasına karşı "İşimi geri istiyorum" diyerek isyan eden, bedenlerini açlığa yatıran iki insanın taleplerini karşılamayı değil, aksine onları gözlerden uzaklaştırarak sindirebileceğini ve üyelerimiz için oluşan kamuoyunun etkisini kırabileceğini düşünmektedir. 

Bu nedenledir ki Kızılay'ın orta yerinde "insan hakları anıtı" dahi kurulan polis bariyerleriyle kuşatılmış, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'ya destek olmak isteyenler, genç yaşlı denilmeden yerlerde sürüklenmiş, darp edilerek gözaltına alınmıştır.

Şayet AKP, Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'yı hukuksuzca gözaltına alan savcılığın iddia ettiği gibi toplumsal olaylardan, tepkilerden korkuyorsa; milyonları açlıkla, işsizlikle terbiye etmekten, itaat etmeye zorlamaktan vazgeçmelidir. Dolayısıyla OHAL kaldırılmalı, KHK'lar ile bu hukuksuzca işlerinden atılan emekçiler işler iade edilmelidir.

Eğitim Sen olarak Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın iradelerini zor kullanarak yok sayabilecek her türlü olumsuz duruma dir hükümeti ve yetkilileri uyarıyoruz! Bir kez daha onların yaşamlarına yönelik en ufak bir tehdidin sorumlusunun hükümet olacağını özellikle belirtiyoruz! Bu kapsamda üyelerimiz Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'in hemen serbest bırakılmasını ve taleplerinin süratle biçimde devam edebilmelerini istiyoruz!"

SOKAK OKULU KARNESİ VERİLİYOR

İhraç edilerek okullarından ve öğrencilerinden koparılan KESK üyesi öğretmenlerin 14 haftadır yürüttüğü ‘Sokak Okulu’nda karne verilecek.

Önümüzdeki hafta Salı günü (30 Mayıs) 17.30-19.00 saatleri arasında Maltepe Meydanı’nda öğrenciler ve velileri ile gerçekleştirilecek etkinlik sonrası sokak okulu karnesi verilecek. Etkinlikte çocuklara ücretsiz kitap dağıtımı da yapılacak.