Kalıcı yaz saati uygulaması işe yaramadı, elektrik tüketimi geçen yıla göre arttı

Kalıcı yaz saati uygulaması işe yaramadı, elektrik tüketimi geçen yıla göre arttı

Kalıcı yaz saati uygulamasıyla elektrikten tasarruf edileceği iddia edilirken, veriler tüketimin azaldığını değil arttığını ortaya koydu.

AKP hükümeti kalıcı yaz saati uygulamasıyla elektrikten tasarruf edileceğini iddia ederken, veriler tüketimin azaldığını değil arttığını gösteriyor.

Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ) verilerine göre, elektrik tüketimi Şubatta bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,1 artarak, 22 milyar 450 milyon 766 bin kilovatsaate yükseldi. Geçen yılın aynı ayında ise 21 milyar 153 milyon 176 bin kilovatsaat elektrik tüketilmişti.

Günlük bazda en yüksek elektrik tüketimi ise 870 milyon kilovatsaatle 15 Şubat'ta kaydedilirken, günlük bazda en düşük tüketim ise 703 milyon 598 bin kilovatsaatle 19 Şubat'ta gerçekleşti.

Elektrik Mühendisleri Odası, kış saati uygulamasının elektrik tüketimini azalttığını değil arttırdığını açıklamıştı. Özellikle elektrik tüketiminin yoğun olduğu İstanbul, Ankara, Kocaeli, İzmir ve Bursa gibi büyük illerde sabah okula ve işe gitmek için gün doğmadan kalkılmak zorunda kalınması da elektriğin hane tüketimlerinde de artışına neden oluyor.

AKP ise yurttaşlara ve öğrencilere sıkıntı veren, dış dünyayla iletişim açısından sorunlar yaratan, trafik kazalarında artışa neden olan ve elektrik tüketiminde tasarruf yerine israf yaratan yaz saati uygulamasını yürürlükte tutmaya devam ediyor.

 

DAHA FAZLA