Kahraman'dan Meclis'teki skandalla ilgili açıklama: Orası sahne değil

Kahraman'dan Meclis'teki skandalla ilgili açıklama: Orası sahne değil

Meclis Başkanı İsmail Kahraman, kadın oyuncuların sahneye çıkarılmamasıyla ilgili açıklamada bulundu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Çanakkale Savaşı’yla ilgili tiyatro oyununda kadınların sahneye çıkarılmamasıyla ilgili açıklama yaptı.

TBMM Klasik Türk Sanatları Merkezi’nin Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen “Revnakın İzdüşümü”sergisinin açılışında konuşan İsmail Kahraman, “Yapacak olduğumuz ne? Ön tarafta 9 asker, sembolik olarak bulunsun ve koro, hanımlardan ve baylardan müteşekkil, Çanakkale’yi terennüm etsinler. Söyleyenler içinde 16 tane hanım var. Muhteşem bir program” dedi.

Kahraman, "arkasından şehitlik ruhuna, tarih duygusuna sahip olmayanlar, Çanakkale’nin manası bilmeyenler, ‘Meclis Başkanı ne yaptı biliyor musunuz? Ne yaptı? Kadınları koymadı.’ dedi. O hanımlar ne? Sahne yok ki. Sahnede 3 tane koltuk var. Orası sahne değil. Tiyatro eseri değil. Sadece türkünün söylendiği bir hadise. Devlet Tiyatroları’ndan istediğimiz de bu. Devlet Tiyatrosu bildiri yayımladı, Meclis Başkanlığı anlattı. Fakat, var ya, bizim çocuk bina okur, döner döner yine okur. Duygu, dürüstlük, şahsiyet, haysiyet lazım. Müthiş bir faaliyet yaptık. Hiç ondan bahsetmek yok.” ifadelerini kullandı.

[ih2]