Kahire’de buluşan uluslararası heyet: Suriye’nin mücadelesi bölge halklarını kurtardı

Kahire’de buluşan uluslararası heyet: Suriye’nin mücadelesi bölge halklarını kurtardı

Mısır, Libya, Filistin ve Sudan’dan gelen uluslararası bir heyet Kahire’deki Suriye Konsolosluğunu ziyaret ederek, maruz kaldığı uluslararası destekli saldırılara karşısında Suriye ile dayanışma içinde olduklarını iletti. Heyet, “Suriye’nin mücadelesi bölge halklarını kurtardı” mesajı verdi.

Mısır, Libya, Filistin ve Sudan’da halk güçlerini temsil eden bir heyet Mısır’ın başkenti Kahire’de Suriye Konsolosluğunu ziyaret ederek, maruz kaldığı uluslararası destekli saldırılara karşısında Suriye ile dayanışma içinde olduklarını iletti. Heyet, “Suriye’nin mücadelesi olmasaydı halk çökerdi” mesajı verdi.

Heyet üyeleri, teröre karşı verdiği savaşta ve Suriye’nin yeniden yapılandırılıp bölgesel siyasi gücü ve kilit konumunu yeniden kazanma mücadelesi veren Suriye hükümeti ve ordusunun tüm çabalarını desteklerini ifade ettiler.

ONURLU VE KAHRAMANCA BİR MÜCADELE

Heyet üyeleri, Suriye devleti ve ordusunun maruz kaldıkları zalim savaşta sergiledikleri mücadelenin onurlu ve kahramanca olduğunu belirterek, söz konusu mücadele sayesinde milletin çöküşten kurtulduğunu, Filistin davasının da İsrail lehine tasfiye edilmesinin önüne geçildiğini ifade ettiler.

SURİYE’NİN MÜCADELESİ BÖLGE HALKLARINI KURTARDI

Resmi Suriye Arap Haber Ajansı’nın haberine göre batılı sömürücü ve hegemonyacı devletlerin bölgedeki işbirlikçileriyle birlikte siyonizme karşı mücadele eden herkesi yok etmek istediklerini dile getiren heyet üyeleri, Suriye’nin ise muhtelif yönlü tüm hırçın savaş ve planlara karşı gelmeyi, bölge halklarını da kurtarmayı başardığını söylediler.