Kaftancıoğlu'ndan seçim gecesi açıklaması

Kaftancıoğlu'ndan seçim gecesi açıklaması

CHP'li Canan Kaftancıoğlu 24 Haziran gecesi seçim sonuçlarına dair yaptığı iki açıklamaya dair bugün yeni bir açıklama yaptı.

24 Haziran gecesi yaptığı iki açıklamada cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kaldığını söyleyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamalarının kaynağının parti içi yetkililere açık olan ve kamuoyuna kapalı anlık sonuç takibi sağlayan CHPnet sistemi olduğunu söyledi.

Seçim gecesine dair yazılı açıklama yapan Kaftancıoğlu'nun açıklaması şöyle:

"24 Haziran Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarıyla ilgili kamuoyunda ve medyada birçok spekülasyon, komplo teorisi ve şahsıma yönelik iftiralar ortaya atılmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü olarak geleceğimize sahip çıkmak için sandık çevresinde yüzde yüz oranında örgütlenmiş olmamıza rağmen binlerce gönüllü ve üyemizin emeğine yönelik haksız tutum ve tavır rahatsızlık edici bir boyuta ulaşmıştır.

CHP İstanbul İl Örgütü, 24 Haziran’da İstanbul’daki 1908 okulda 1 avukat, 1 okul sorumlusu ve kat sorumluları ile 28 bin 825 sandıkta 1 görevli ve en az 1 müşahit görevlendirerek seçim güvenliğini sağlamayı başarmıştır. Sandıklar açılıp oylar sayılmaya başladığı saatten itibaren de görevlilerimiz ıslak imzalı tutanakları İlçe Başkanlıklarımıza ulaştırarak sonuçları CHPnet adı verilen sistemimize giriş yapmıştır. Parti içi yetkililerine açık olup kamuoyuna kapalı bir anlık sandık sonuç takip sistemi olan CHPnet’e girişi yapılan sonuçlar anbean YSK sonuçlarıyla karşılaştırılmış ve itiraz edilmesi gereken sandıklara anında müdahale edilmiştir. İstanbul bazında sisteme veri girişi, beklenilen ölçüde hızlı gerçekleşmese de son derece sağlıklı sonuçlar elde etmemizi sağlamış olup CHPnet sisteminde herhangi bir aksaklık yaşanmamıştır.

CHP İstanbul İl Başkanı olarak 24 Haziran akşamı İstanbul’un anlık seçim sonuçlarını 2 defa kamuoyuyla paylaştım. CHPnet sistemimize göre İstanbul’daki sandıkların yüzde 20’sinin açıldığı saat 19.45’te gerçekleştirdiğim ilk basın açıklamasında Cumhurbaşkanı Adayımız Muharrem İnce yüzde 43.55; AKP’nin adayı ise 44.95 oy oranındaydı. Aynı dakikalarda Anadolu Ajansı, AKP’nin adayı Sayın Erdoğan’ın İstanbul’da yüzde 56 oy oranında gösteriyordu.

İkinci ve son basın açıklamamda ise saat 21.45 itibariyle CHPnet sistemimize girişi yapılan ıslak imzalı tutanak sonuçlarına göre Sayın İnce’nin oyu yüzde 38.26; Sayın Erdoğan’ın oyu ise yüzde 48.3 idi. Henüz sisteme girişi yapılmayan oylar arasında yüksek oranda oy alabileceğimiz ilçeler de vardı. Bu sebepten ötürü İstanbul’daki durum, seçimin ikinci tura kalacağına dair ümidimizi somut verilerle destekliyordu. Saat 23.05’e kadar da İstanbul bazında elimize ulaşan ıslak imzalı verilere göre hiçbir aday yüzde 50’ye ulaşamadı.

İstanbul’daki tüm oylar sisteme giriş yapılana kadar Sayın Erdoğan’ın 50 barajının altında kalabilmesi ihtimalinin çok yüksek olması nedeniyle sandık çevresindeki görevlilerimizin ilçe seçim kurullarındaki takiplerine devam etmelerini istedik. Binlerce görevlimiz, üyemiz ve gönüllerimiz son sandık sonucu sisteme giriş yapılana ve ilçe seçim kuruluna teslim edilene kadar büyük bir özveriyle çalıştı, tarihi bir sorumluluğu başarıyla yerine getirdi.

Her seçimde İstanbul’da ortaya çıkan tablo, Türkiye genelinde elde edilen sonuçlarla neredeyse birebir örtüşmüş; İstanbul bazındaki seçim sonuçları her zaman Türkiye geneli sonuçlarını yansıtmıştır. 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde İstanbul’da alınan sonuçlar Türkiye geneli sonuçlarına yakın bir seviyededir. Sayın Erdoğan Türkiye genelinde yüzde 52; İstanbul’da yüzde 50 oranında; Sayın Muharrem İnce ise Türkiye genelinde yüzde 30; İstanbul’da ise yüzde 36 oranında oy almıştır.

Kamuoyuna yansıtıldığı gibi partimizin anlık sandık sonuç takip sistemi olan CHPnet’te en ufak bir sorun yaşanmadığı gibi tarafımca halkımızı yanlış yönlendirecek bir sonuç da açıklanmamıştır. seçim sonuçları tümüyle sistemimize giriş yapıldığında İstanbul’da AKP’nin adayı Erdoğan çok küçük bir farkla yüzde 50’nin üzerinde kalmıştır. Biz, İstanbul’da hangi partiye oy verirse versin tüm vatandaşlarımızın iradesini korumayı başardık. Tüm sonuçlar sistemimize giriş yapıldığında da gerçekleri kamuoyuyla paylaştık. Mesnetsiz, önyargılı ve iftiradan ibaret açıklamalarla partimizi ve şahsımı hedef alanlar büyük bir yanılgı ve hata içerisindedir.

Seçim öncesi ve seçim günü İstanbul’da tüm sandıklara sahip çıkmak gibi onurlu ve zorlu bir görevi başarıyla yerine getiren İstanbul İl Örgütüme ve vatandaşlarımıza bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.