Kaftancıoğlu'na saldırı sırası Hürriyet yazarlarında

Kaftancıoğlu'na saldırı sırası Hürriyet yazarlarında

Hürriyet yazarları Abdülkadir Selvi ve Ahmet Hakan köşe yazılarında İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu hedef aldı.

CHP İstanbul İl Başkanı seçilmesinin ardından Erdoğan ve AKP’lilerin hedefi haline gelen Canan Kaftancıoğlu’na bu kez de yandaş yazar Abdülkadir Selvi saldırdı.

Selvi bugün yayınlanan köşe yazısında Kaftancıoğlu’na ilişkin şunları yazdı:

“Demem o ki, CHP’nin CHP’ye yaptığını kimse yapmıyor. 2019’da İstanbul seçimleri hayati bir hale gelmişken, AK Parti bu uğurda büyükşehir belediye başkanını dahi değiştirmişken, CHP’de il başkanlığını bir kadın kazanıyor; Canan Kaftanoğlu rakibiyle mücadele ederek seçimi alıyor. 

Böylece CHP, 2019 öncesinde iyi bir başlangıç yapıyor derken bir de bakıyorsunuz ki, Canan Hanım’da yok yok. Tweet’leri tam bir felaket. Bir Gezi eylemcisi mi desem, ergen psikolojisi ile hareket etmiş mi desem bilmiyorum. Çünkü bu tweet’ler CHP’nin peşini bırakmayacak. O bıraksa bile Erdoğan bırakmayacak.”

‘ERDOĞAN O TWEETLERİ MEYDANLARDAN İZLETECEK’

Yazısında yandaşlığının sınırlarını zorlayan Selvi Erdoğan’ın söz konusu tweetleri 2019’da seçim kampanyasında kullanacağını belirterek, “Canan Hanım’ın tweet’lerinden, AK Partililerin haberi CHP’liler sayesinde oldu diyeyim de gerisini siz anlayın. AK Parti’nin 2019 seçim kampanyası belli oldu. Rahmetli Savaş Ay’ın, SSK Genel Müdürü olduğu dönemde Kılıçdaroğlu ile yaptığı TV programını seçim meydanlarında kullanan Erdoğan, Kaftancıoğlu’nun tweet’lerini es geçer mi? Şimdi o tweet’leri meydanlara kurduracağı ekranlardan kitlelere izletip, CHP’yi yerden yere vuracak” dedi.

Selvi’ye göre, CHP, bu tweet’lerle İstanbul seçimlerini Erdoğan’a hediye etti.

BİR LİNÇ DE AHMET HAKAN'DAN 

Bir diğer Hürriyet yazarı Ahmet Hakan da Canan Kaftancıoğlu’na köşesinden saldırdı.

Hakan, “Canan Kaftancıoğlu istifa etmeli ya da görevden alınmalı” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

“O tweet’leri atan birinin CHP gibi merkeze yakın siyaset yapma iddiasındaki bir partinin İstanbul İl Başkanı olması, CHP’yi İstanbul’da geriletir.

O kadar geriletir ki...

CHP’liler...

İstanbul’da esnaf gezisine bile çıkamaz.

DÜŞMAN KURGULASA BAŞARAMAZDI

AK Parti, MHP ve bilumum CHP düşmanları bir araya gelseler... 

Ergen siyaseti yapmaya teşne, siyasi olgunluktan nasibini almamış Canan Kaftancıoğlu gibi bir ismin CHP’ye başkan olmasının vuracağı darbeyi CHP’ye ömür billah vuramazlardı.”