'Kadir Topbaş istifa etti, Erdoğan 'bekle' dedi'

'Kadir Topbaş istifa etti, Erdoğan 'bekle' dedi'

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettiğini ancak Erdoğan'ın Topbaş'a beklemesini söylediğini aktardı.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın istifa ettiğini söyledi. 

Yarkadaş, Topbaş'ın daha önce iade ettiği beş dosyanın İBB Meclisi'nden geçmesi üzerine yakın çevresine istifa ettiğini söylediğini aktardı.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdıoğan'ın Topbaş'a beklemesini söylediğini belirten Yarkadaş, Topbaş'ın 5 Ekim'e kadar bekleme kararı aldığını söyedi. 

Yarkadaş açıklamasının sonunda, "Gözler şimdi 5 Ekim'e çevrildi. AKP'deki rant kavgası sürecek" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Kadir Topbaş, İBB Meclisi'nde kabul edilen 5 imar değişikliği dosyasını eksikleri olduğu gerekçesiyle iade etmişti.

Topbaş konuya ilişkin açıklamasında, "Dosyalarda bazı eksiklikler ve hatalar var. Bir teknik adam ve mimar olarak gözden geçirdiğimde bazı şeyler gözden kaçırılmış olabilir, düzeltilmesi gerekir. Yarın aldığı bu karardan dolayı bu meclis de sorgulanır" demişti. 

Topbaş'ın iade ettiği 5 dosya bugün tekrar İBB Meclisi'nde görüşüldü. CHP’li meclis üyelerinin bir kez daha ret verdiği 5 imar dosyası AKP'lilerin oylarıyla kabul edildi.