Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu: 'Milyonlarca dolara zorla arsa aldırdı'

Kadir Topbaş hakkında suç duyurusu: 'Milyonlarca dolara zorla arsa aldırdı'

İBB CHP Grubu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş hakkında kaçak bir inşaatın avan projesi karşılığı arsa aldırması ve arsanın kendi mülkiyetinde olan villasının etrafında olması iddialarıyla ilgili olarak  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Gerçekgündem'den Fidan Uğur'un haberine göre, İBB CHP Grubu tarafından bir basın açıklaması yapılarak Topbaş’ın bir inşaat firması sahibi olan Mehmet Hattat ile arasındaki ilişki ağını ortaya koyan bir protokol ve bir mektubun ellerinde bulunduğu açıklandı.

‘TOPBAŞ’IN EVİNİN ETRAFINDAKİ ARSALARI ALDI’

Açıklamada, söz konusu protokolde işadamı Mehmet Hattat’a Sarıyer’de inşa ettirdiği kaçak binasının yasal hale getirilmesi karşılığında İBB tarafından satın aldırılan 18 adet arsanın üç adedinin Kadir Topbaş’ın Büyükçekmece Güzelce’deki villalarının etrafında olduğu belirtilerek, “Sarıyer’deki yedi yıldır Büyükşehir Belediyesi tarafından zabıtlanan Hattat’ın binası ile ilgili avan proje onaylanarak kaçak binanın yasal hale getirilmesi için aldırılan arsaların Kadir Topbaş’ın binasının etrafında çıkması bir tesadüf müdür?” sorusu yöneltildi.

‘MİLYONLARCA DOLARA ZORLA ALDIRDI’

Bu protokol basına yansıdıktan sonra Kadir Topbaş panikleyerek İstanbul Büyükşehir Belediye gündemine kaçak yapıyla ilgili plan değişikliği yapılması için dosyayı havale ettiği ifade edilen açıklamada Hattat’ın bir mektup yazarak Kadir Topbaş’ın arsayı kendisine zorla aldırdığını itiraf ettiği öne sürüldü:

“İşadamı Mehmet Hattat, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Erhan Gökal’a bir mektup yazdı. Mektupta, Kadir Topbaş’ın villasının etrafındaki üç arsayı listeye bizzat eklediği ve adı geçen işadamına milyonlarca dolara zorla aldırdığı ifade edilmektedir.”

SARIYER BELEDİYESİ RUHSAT VERMEYECEK

Basın açıklamasında şöyle devam edildi: “ Bu mektubu gören Topbaş, meclise havale ettiği ve iş adamının aleyhine olan plan değişikliğini meclise onaylatmadan, müdürlüğüne iade ederek işadamının tehdit içerikli mektubunun gereğini yaparak protokol ve avan projenin geçerliğinin sürdürülmesini sağlamıştır. Halbuki Kadir Topbaş derhal protokolü iptal edip arsaları da adama iade etmeliydi. Şu anda meri plan şartlarına göre işadamı yaptığı protokol de dahil olmak üzere binasını yapabilir. Ancak ruhsat alması gerekmektedir. Bu kadar şaibeli bir işlemle ilgili Sarıyer Belediye Başkanlığı da buraya ruhsat vermemektedir. Vermeyeceğini de açıklamıştır.”

 

DAHA FAZLA