Kadınlardan Nevin Yıldırım'ın duruşmasına çağrı

Kadınlardan Nevin Yıldırım'ın duruşmasına çağrı

Kendisine cinsel saldırıda bulunan erkeği öldürdüğü için yargılanan Nevin Yıldırım'ın yarın görülecek duruşmasına çağrı yapıldı.

İleri Haber

İsparta'nın Yalvaç İlçesi'nde kendisine sistematik olarak cinsel saldırıda bulunan Nurettin Gider’i öldürmek zorunda kalan Nevin Yıldırım, hakkında verilen müebbet hapis cezasının bolzulmasının ardından yeninden yargılanacak. 

Yalvaç Adliyesi'nde 3 Ocak Çarşamba saat 14.00’da görülecek dava öncesinde Kadıköy'de kadınlar sokağa çıkarak Nevin Yıldırım'a destek çağrısında bulundu.

Süreyya Operası önünde buluşanan kadınlar, buradan Khalkedon Meydanı'na yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasında yarın görülecek duruşmaya çağrı yapılarak şu ifadelere yer verildi:

2018; Nevin gibi şiddetin ve baskının karşısında önce susan sonra isyan eden kadınların bunun bedelini hayalleriyle, özgürlükleriyle ödemeyecekleri bir yıl olsun diye...

2018; hiçbirimizin susmak, seyirci kalmak, başkasının istediği gibi yaşamadı diye veya biri "öyle sandı" diye ölmek veya ölmemek için öldürmek zorunda kalmadığı bir yıl olsun diye...

Sesimizi dayanışmamızı, isyanımızı yanımıza alıp Yalvaç'a gidiyoruz!

DAHA FAZLA