Kadınlar sokağa çıkıyor: Birlikte güçlüyüz!

Kadınlar sokağa çıkıyor: Birlikte güçlüyüz!

Evde, sokakta, işyerinde erkek egemenliğine, otoriterliğe, sömürüye 'Hayır' diyen kadınlar, "Birlikte daha güçlü" sloganıyla sokağa çıkıyor.

"8 Mart'a doğru kadınlar birlikte güçlü" sloganıyla 25 Şubat (bugün) yapılacak eylem 9 ilde gerçekleştirilecek.

"Kadınlar Birlikte Güçlü" sloganıyla 8 Mart'a çağrı yapan kadın örgütleri, 'Hayır'larını çoğaltıyor. Kadınlar savaşa karşı, her gün ihraçlarla işinden edilmeye karşı, erkek şiddetine karşı, her gün bir yenisi yaşanan kadın cinayetlerine karşı, kadın düşmanı politikalara karşı, tacize, tecavüze, cinsel istismara karşı, tehdit üzerine gelecek kurmaya çalışanlara karşı ve "hayır"ları duymazdan gelenlere karşı tek başına değil, birlikte daha güçlü olduklarını duyurmak için dayanışmayı ve umudu yükseltiyor. 

25 Şubat Cumartesi farklı saatlerde, farklı ilçelerde, sokaklarda eylem zinciri oluşturan kadın örgütleri, #KadınlarBirlikteGüçlü hashtag'i ve @8MartaDogru kampanya hesabından da destek çağrısında bulundu.

Tek Başına Olmaz #Hayır, 8 Mart’a Doğru Kadınlar Birlikte Güçlü eyleminin il il eylem yer ve saatleri şöyle:

İstanbul: Süreyya Operası Önü - Kadıköy - Saat: 18.00
Ankara: Kuğulu Park - Saat: 12.00
Bursa: Üç Fidan Parkı - Saat: 14.00
Mersin: Mezitli Emekli Evi Bahçesi - Saat: 14.00
Çanakkale: İskele Meydanı - Saat: 16.30
Eskişehir: Kanatlı AVM Önü - Saat: 18.30
Bodrum: Bodrum Kadın Dayanışma Derneği Önü - Saat: 14.00
Manisa: Manolya Meydanı - Saat: 13.00
İzmir: Konak Kemeraltı Girişi - Saat: 15.00

Kadınların çağrısında şu ifadeler yer aldı: 

25 Şubat Cumartesi günü KADINLAR BİRLİKTE GÜÇLÜ demek için kadından kadına sözümüzü taşıyoruz, eylemdeyiz!

Tüm dünyada kadınların “bir kişi daha eksilmeyeceğiz” diyerek 8 Mart için uluslararası grev çağrısı yaptığı bugünlerde bizler de bu uluslararası çağrıya ses vermeye, biz kadınlar birlikte güçlüyüz demeye çağırıyoruz. 14 Şubat’ta Beşiktaş’ı #KadınlarBirlikteGüçlü sözüyle ışıklandırarak, Eşitsiz Aşka ve #EşitsizHayataHayır diyerek çıktığımız bu yola 25 Şubat’ta da hayatımızı dar edenlere #hayır’larımızla ses çıkararak devam edeceğiz. *Farklı ilçelerin ve illerin eylem yer/saatleri sonra buradan duyurulacak*

Gelin hep beraber, bir kişi daha eksilmemek adına, “Tek başına olmaz, #hayır; #8MartaDoğru Kadınlar Birlikte Güçlü” diyelim; kadından kadına, ilçeden ilçeye, şehirden şehre sözümüzü taşıdığımız bir eylemde 25 Şubat Cumartesi günü buluşalım!



Tek başına olmaz, #hayır – sen de gel! Çünkü hele #8MartaDoğru giderken çok iyi biliyoruz ki kadınlar savaşa karşı, her gün ihraçlarla işinden edilmeye karşı, erkek şiddetine karşı, her gün bir yenisi yaşanan kadın cinayetlerine karşı, kadın düşmanı politikalara karşı, tacize, tecavüze, cinsel istismara karşı, tehdit üzerine gelecek kurmaya çalışanlara karşı ve #hayırlarımızı hep duymazdan gelenlere karşı tek başına değil, birlikte güçlü!

Bu gücü hissetmek, bu güçle iyi olmak için #8MartaDoğru 25 Şubat Cumartesi farklı saatlerde farklı ilçelerde sokaklardayız; eylem zinciri yapıyoruz! Akşam saat 18.00’de de hep birlikte Kadıköy’de Süreyya Operası önünde buluşuyoruz! Eyleme dair paylaşımlarımızı #8MartaDoğru hashtagiyle yapıyoruz. Işığını, coşkunu, isyanını al gel!

Tek başına olmaz #hayır, 8 Mart’a Doğru Kadınlar Birlikte Güçlü 
Kampanya Grubu