Kadınlar 25 Kasım'dan 8 Mart'a kadar eylemde

Kadınlar 25 Kasım'dan 8 Mart'a kadar eylemde

KESK, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nden, 8 Mart’a kadar ‘Düş peşine’ diyerek eylem hattı başlatıyor.

KESK, “Hayatımızdan ve haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Düşlerimizin peşindeyiz!” şiarıyla 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ne ilişkin bir haftalık eylem programını açıkladı.

28-29 Ekim 2017 tarihlerinde KESK Kadın Meclisi tarafından yapılan toplantıda 25 Kasım'dan 8 Mart' a uzanan kesintisiz bir eylem hattının başlatılması kararlaştırıldı. 

Kampanyanın temel sloganı ise “Düş Peşine” olarak belirlendi.

KESK’ten yapılan açıklamada, "Kampanya doğrultusunda 25 Kasım’a giderken çocuk istismarcılarının, tacizcilerin, tecavüzcülerin, katillerin ve kadına yönelik her tür  erkek-devlet şiddetin, mobbingin, kadın düşmanı yasaların, düzenlemelerin peşine düşerek hesap soracağız. Eşitliğin, haklarımızın, özgürlüğün, hayallerimizin peşine düşeceğiz, düşlediğimiz dünyanın gerçekleşmesi için kararlıkla mücadele edeceğiz” denildi.

KESK Kadın Meclisi tarafından belirlenen bir haftalık program çerçevesinde yapılacaklar şöyle:

“İş yeri gezileriyle kadın emekçilerle bir araya gelip  erkek-devlet şiddetini  teşhir edeceğiz.Hafta boyunca iş yerleri önünde, yemekhane önlerinde  stantlar kurup, 25 Kasım'da kadınları sokaklara    çağıran bildirilerimizi dağıtacağız.Hafta boyu iş yerlerimizde kokart takarak kadına yönelik şiddeti teşhir edeceğiz.

İş yeri gezileriyle kadın emekçilerle bir araya gelip  erkek-devlet şiddetini  teşhir edeceğiz.Hafta boyunca iş yerleri önünde, yemekhane önlerinde  stantlar kurup, 25 Kasım'da kadınları sokaklara    çağıran bildirilerimizi dağıtacağız.Hafta boyu iş yerlerimizde kokart takarak kadına yönelik şiddeti teşhir edeceğiz.

21 Kasım Salı günün Müftülükler önünde bir araya gelip '' Müftülük yasası hükümsüzdür geri çekilsin'' diyerek kadın düşmanı yasaları tanımadığımızı  beyan eden açıklamalar yapacağız.

22 Kasım Çarşamba günü Nuriye Gülmen başta olmak üzere  tutsak kadınlara dayanışma  kartları gönderecek, postane önlerinde açıklamalar yapacağız.

KESK,DİSK,TTB VE TMMOB olarak başlattığımız'' OHAL  değil demokrasi istiyoruz'' başlıklı kampanyamız çerçevesinde illerde ''OHAL' de kadınlar neler yaşıyor'' konulu paneller, sempozyumlar, forumlar  yapacağız.

25 Kasım Cumartesi Günü tüm  illerde  kadın örgütleriyle, siyasi partilerden, emek-meslek örgütlerinden kadınlarla alanlarda olacağız”

DAHA FAZLA