Kadına tecavüz eden özel harekatçının beraat gerekçesi açıklandı

Kadına tecavüz eden özel harekatçının beraat gerekçesi açıklandı

Cinsel saldırı davasında özel harekat polisi B.K. hakkındaki beraat kararının gerekçesi açıklandı.

Mardin'de M.B’ye (21) cinsel saldırıda bulunan özel harekat polisi B.K., “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasının ardından hakkında beraat kararı verilmişti. Mahkeme,B.K. hakkında verdiği beraat kararının gerekçesini açıkladı.

Kararda, cinsel saldırıya maruz kalan M.B.’nin beyanları 'hayatın akışına uygun olmayan' şeklinde nitelendirilerek, 'rızası dışında cinsel ilişkiye zorlanmadığı' iddia edildi.

SİGARA İÇMESİ ‘HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA’ AYKIRIYMIŞ

Sistematik cinsel saldırıya maruz bırakılan M.B.’nin sonraki beyanlarında ifadesini baskı altında verdiğini belirtmesine rağmen, mahkeme kolluk beyanının avukat huzurunda alınması ve katılanın kovuşturma aşamasındaki beyanında baskı yapıldığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Mahkeme gerekçeli kararda şu iddialarda bulundu: “Öte yandan katılanın beyanlarının bir kısmının hayatın olağan akışıyla bağdaşmadığı, mesela katılan sanığın kendisini zorla ve rızası dışında ilişkiye girdiğini beyan etmesine rağmen sanığın evinde, ilk cinsel saldırıdan sonra aşağıya indikten sonra çevreden bir yardım isteme ya da yetkili makamlara haber verme yerine kapının önünde oturup sigara içmesi daha sonra tekrar cinsel saldırıya uğradığı eve kendi rızasıyla çıkması ve sanığın yatak odasına geçmesinin hayatın olağan akışına uygun olmadığı soruşturma aşamasındaki beyanlarıyla kısmen çelişkili olduğu.”

RAPORLARDAKİ BULGULAR GÖRMEZDEN GELİNDİ

M.B.nin cinsel saldırı olayından sonra Mardin Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü’nden yapılan muayene ardından alınan raporda, M.B’nin basit tıbbi müdahale ile giderilebilir derecede yaralandığı belirtildiği halde hemen olay sonrası Mardin Devlet Hastanesi tarafından verilen raporda ise M.B. üzerinde darp ve cebir izine rastlanmadığı iddia edildi.

Hastane kayıtlarına göre, M.B.’nin gece saatlerinde alkol alımı sonrası senkop şikâyeti ile hastaneye başvurduğu, tedavi süreci tamamlanmadan hastaneyi izinsiz olarak terk ettiği ileri sürüldü. Olaydan 1 gün sonra 11 Mayıs 2017’de Mardin Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nde M.B.’nin jinekolojik pozisyonda yapılan hymen muayenesinde, M.B.'nin cinsel saldırıya maruz bırakıldığı yönündeki beyanının doğrulandığı kaydedildi. Öte yandan olayın hemen sonrasında hastaneye gelen M.B’nin ısrarla genital muayeneyi kabul etmediği ve buna ilişkin katılanın imzasını taşıyan tutanak düzenlendiği ifade edildi.

MAHKEME SANIĞI DEĞİL KADINI YARGILADI

Karardaki bir diğer skandal gerekçe ise  kadının cep telefonu üzerinde yapılan dijital incelemede kişi listesinde birçok meslekten erkeğin isminin kayıtlı olmasının gösterilmesi oldu.

Mahkeme cinsel saldırı sanığı polisin beraat gerekçesini şöyle açıkladı:

"Yukarıda açıklanan hususlar hep birlikte değerlendirildiğinde; katılanın ve tanıkların çelişkili ve olayın oluşumuna, hayatın akışına uygun olmayan soyut beyanları dışında sanığın olay günü katılan ile rızası dışında cinsel ilişkiye girdiğine ve istinat edilen suçu işlediğine dair savunmasının aksine her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı delil elde edilemediğinden, evrensel bir ceza hukuku genel ilkesi olan ‘kuşkudan sanık yararlanır’ prensibi de nazara alınarak 5271 sayılı CMK’nin 223/2-e maddesi gereğince sanığın beraatine karar verilmesi gerekmiş sonuç olarak, iddia makamının mütalaasını aykırı ve oybirliğiyle hüküm kurulmuştur." (MA)


 


 

DAHA FAZLA