Kadına şiddete karşı berberden destek

Kadına şiddete karşı berberden destek

Şişli’de Ercan Düzenli isimli bir berber, dükkanına "Bu salonda kadına şiddet uygulayan erkeklere traş yapılmaz" yazısı astı.

Dünyanın her yerinde kadına yapılan şiddete dikkat çekmek için eylemler ve gösteriler yapılmaya devam ediyor. Şişli Kurtuluş Mahallesinde bulunan 32 yaşındaki berber Ercan Düzenli dükkanın camına “Bu salonda kadına şiddet uygulayan erkeklere traş yapılmaz” yazısı asarak tepkisini dile getirdi. Sokak arasında bulunan dükkanına astığı yazıyla 1 yıldır kadına şiddete hayır diyerek eşlerine şiddet uygulayan erkekleri traş etmeyen berber, eşinden ve mahalleliden olumlu tepkiler aldı.

'KADINLAR GELİP TEBRİK EDİP FOTOĞRAFINI ÇEKİYOR'

Yazıyı bir senedir beri astığını ve çevreden gelen tepkilerin olumlu olduğunu söyleyen berber Düzenli, “Kadınlar gelip tebrik ediyor, fotoğrafını çekiyor. 7 senedir evliyim. Eşimde iyi karşıladı gurur duydu. Bizim dükkanımız burada olduğu sürece böyle farkındalıkları göz ardı etmeyeceğiz. Müşterilerde bu konuya çok duyarlı yaklaşıyorlar. Yüzde 95 müşterimizden de olumlu tepkiler alıyoruz. Yüzde 5’de biz traş olamayacak mıyız diye takılıp şakalarda yapıyorlar. Bu yazıyı gören bayanlar çocuklarını getiriyor eşlerine söylüyorlar” şeklinde konuştu.

DAHA FAZLA