Kadın müşteriye demir sopayla saldıran bar sahibinin ifadesi ortaya çıktı

Kadın müşteriye demir sopayla saldıran bar sahibinin ifadesi ortaya çıktı

İstanbul Beyoğlu’nda sahibi olduğu bara gelen müşterilerine demir sopayla saldıran Hikmet Dikmen isimli şahsın ifadesi ortaya çıktı. 

Tuğba Özer

İstanbul Beyoğlu’ndaki U2 İrish Pub isimli mekanda Didem Okay ve erkek arkadaşına demir sopayla saldıran ve ardından ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklanan Hikmet Dikmen isimli bar sahibinin ifadesi ortaya çıktı. Saldırıda Okay'ın gözü morarmış ve vücudunun birçok bölgesinden yaralanmalar oluşmuştu. Erkek arkadaşının ise burnu kırılmıştı.

Elinde demir çubuk bulunmadığını iddia eden Dikmen, “Ben hiçbir bayana el kaldırmam veya birisi el kaldırırsa uyarırım. Bayan arkadaşın gözünün nasıl morardığını da bilmiyorum. Demirle vurma iddiasını da kabul etmiyorum. Suçsuzum, serbest bırakılmamı talep ediyorum" dedi.

Dikmen mahkemeye verdiği savunmasında ise şunları öne sürdü:

“Beyoğlu’nda İrlanda cafe iş yerim vardır. İrlandalılar gelir. Müşteriler 1.30-2 gibi iş yerime geldiler. Daha önce de bir defa geldiklerini hayal meyal hatırladım. Önce İrlandalılar ile oturdular, konuştular. İrlandalılar gitti. Onlar tekrar bira istediler. Ben de 'kapanma saati geldi’ dedim. Müziği de kapattım. Kapıyı açtım, çıkmalarını istedim. ‘Birer tane daha bira içmek istiyoruz. siz bizi sevmiyorsunuz galiba’ dediler. Ben de onlara 'erken gelin istediğiniz kadar eğlenin’ dedim. Kibarca söyledim. Kendileri çok sarhoştu. Barın bira tarafına uzandı, fıçıların tamamını bayan arkadaş açtı. Ben kapatmaya çalışıyordum. Bayan bardağına bira doldurmaya çalışıyordu. Öne doğru gelince ben de onu ittirdim. İki adım geriye gitti. Yanında da erkek arkadaşı oturuyordu ve küfrerderek 'sen benim kız arkadaşıma nasıl dokunursun?' dedi ve bira bardağını bana fırlattı. Ben eğildim üzerimden geçti. Ve aramızda arbede başladı.”  

İstanbul 11. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen tutuklama kararının gerekçesinde ise Dikmen’in, Okay ve erkek arkadaşını, adli muayene raporunda tespit edildiği üzere, kasten yaraladığının anlaşıldığı ve kasten yaralamaya ilişkin somut delillerin bulunduğu vurgulandı.

Kararın gerekçesinde ayrıca saldırgan Dikmen’in delillere “telkin-baskı yapılması girişiminde bulunma” şüphesinin bulunması nedeniyle adli kontrol yoluna gidilmeyerek tutuklama yönünde karar verildiği ifade edildi.

BAŞKA BİR MÜŞTERİYE DAHA SALDIRMIŞTI

Dikmen'in yaklaşık 1 ay önce de başka bir müşteriye saldırdığı ortaya çıkmıştı. Saldırıya uğrayan İrlandalı öğretmen Dikmen'in kendisini merdivenlerden iterek yaralanmasına neden olduğunu söylemişti.

Öğretmen Dikmen’in “Nerede olduğunuzu biliyor musunuz? Burası Türkiye, burası Türkiye. Size istediğimi yaparım. Burası Türkiye, bizim diktatörümüz var, Recep Tayyip Erdoğan” dediğini anlatmıştı.

DAHA FAZLA