'Kadın hakları insan haklarıdır' konulu kısa film yarışması sonuçlandı

'Kadın hakları insan haklarıdır' konulu kısa film yarışması sonuçlandı

28'inci Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen "Kadın Hakları İnsan Haklarıdır" konulu kısa film yarışması sonuçlandı.

28'inci Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında Almanya Büyükelçiliği ile birlikte "Kadın Hakları İnsan Haklarıdır" konulu bir kısa film yarışması gerçekleştirildi. 

Yarışmada İnci Demirkol, Katharina Petrisson ve Özge Çelikaslan’dan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucu kazanan ilk üç kısa film belirlendi. 

Yarışmada birincilik ödülünü Yağmur Telli Yücel, "İsmigül" filmiyle kazandı. Filmin kırsal alanda ekonomik bağımsızlığını kazanmış ve toplumda saygın bir yer edinmiş, mücadeleci bir kadın figürünün hikayesinin belgesel diliyle etkileyici bir biçimde anlatması nedeniyle birincilik ödülüne değer görüldüğü belirtildi. 

Stefani Terziyan’ın "Adsız Mizojiniler" filminin ise "Kadın haklarını ben nasıl savunabilirim?" sorusuna somut bir çözüm önerisi sunması ve iyi bir hikâye örgüsü kurması nedeniyle ikincilik ödülüne değer bulunduğu belirtildi.

Üçüncülük ödülünü alan Bahar Ünlü’nün "Süslü Kadınlar ve Uçuşan Teker" filminin de kadın hakları ve kadının özgürleşmesi konusunda geniş katılımlı ve bağımsız bir kampanya örneğini belgesel diliyle anlatması nedeniyle ödüle değer bulunduğunu belirtildi. 

Dereceye giren filmlerden birinciye 10.000 TL, ikinciye 5.000 TL, üçüncüye ise 2.500 TL para ödülü verilecek. Ödüller, 12 Ekim 2017 Perşembe akşamı yapılacak törende sahiplerini bulacak. 

DAHA FAZLA