Kadın doktora görev başında saldırı

Kadın doktora görev başında saldırı

AKP’nin sağlık sisteminde gittikçe zor koşullarda görev yapan doktorlara fiziki saldırılar devam ediyor

DHA’nın haberine göre; Edirne Sultan I. Murat Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuba Çıkmaz, dün gece görevi başındayken iki kişinin saldırısına uğradı.

Konuyla ilgili Edirne Tabip Odası Lokali'nde basın açıklaması yapıldı. Burada konuşan Edirne Tabip Odası Başkanı Ertuğrul Tanrıkulu yaptığı açıklamada, "Biz geçmiş olsun dileklerini istemiyoruz. Ya da başsağlığı dilemesinler yani. Göz göre göre ölümler bunlar arkadaşlar. Akşam o halde kadıncağız 'ben iki hasta yatırdım' diyor. 'Onlara ne olacak' diyor. Sedyede yüzü yara bere içinde" dedi.

Aile hekimi Özlem Önal da, "Herkes geçmiş olsun diyor. Geçmiş olsun demek kanıksama yani. Hiçbir işe yaramıyor. Hiçbir şey olmuyor. Sonuçta biz sokakta şiddete uğramıyoruz. Sokakta uğrasanız o da bir kamu davası olabilir. Devleti temsil eden bir kurum var, devlet adına çalışan, kamu görevi gören meslektaşlarımız şiddete uğruyor. Bizim Sağlık Bakanlığından bir şey beklememiz en doğal hakkımız. İşini çok daha şevkle yapan insanların başına geliyor” açıklamasında bulundu.

Olayla ilgili polise şikayette bulunduğu ve soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

DAHA FAZLA