Kadıköy’deki karne eylemine 'terör' suçlaması

Kadıköy’deki karne eylemine 'terör' suçlaması

Kadıköy’de gözaltına alınan ve işkence gören liselilerin karne eylemine “terör” suçlaması yapıldı. Terör savcılığına ifade veren liselilere “terör örgütü propagandası yapıp yapmadıkları” yönünde sorular yöneltildi.

Kadıköy’de 8 Haziran Cuma günü karne eylemi yapmak isteyen liseliler, polisin sert saldırısıyla karşılaşmış, gözaltına alındıktan sonra işkence görmüşlerdi. Kısa sürede görüntüleri sosyal medyada yayılan öğrencilere dönük bu müdahale büyük tepki toplamış, 22 liseli gece saatlerinde serbest bırakılmıştı.

Artı Gerçek’ten Rıfat Doğan’ın haberine göre, gözaltına alınıp serbest bırakılan 18 yaş altındaki liseliler bugün İstanbul Adliyesi’nde savcılığa ifade verdi. Öğrenciler ifade öncesinde bir basın açıklaması yaptı. Açıklamaya CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP İstanbul Milletvekili adayı Musa Piroğlu, Çağdaş Hukukçular Derneği ve KHK ile ihraç edilen KESK üyeleri destek verdi.

TANRIKULU VE PİROĞLU'NDAN LİSELİLERE DESTEK

Açıklamada konuşan CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu işkencenin bir insanlık suçu olduğunu, bugün kendisini güvende hisseden polisin yarın yalnız kalacağını, bunun için iktidara çok güvenmemesi gerektiğini belirtti.

HDP Milletvekili adayı Musa Piroğlu da işkence yapan polislerden hesap sorulacağını belirterek, bu suçun cezasız kalmayacağını söyledi.

KARNE EYLEMİNE ‘TERÖR’ MUAMELESİ

Açıklamanın ardından 18 yaş altında olan 8 çocuk terör savcısına ifade verdi. Karne eylemine “terör” muamelesi yapılması dikkat çekerken, liselilere “hangi terör örgütüne üye oldukları”, “terör örgütü lehine slogan atıp atmadıkları” ve “terör örgütü propagandası yapıp yapmadıkları” soruldu.

Liseliler, kendilerine dönük suçlamaları reddederek demokratik haklarını kullandıklarını belirterek kendilerine elektro cop ile elektrik verdiklerini söyledikleri polisler hakkında şikayetçi olduklarını ifade ettiler.