Kadıköy'de lise öğrencisine yumruk atan saldırgan tutuklandı

Kadıköy'de lise öğrencisine yumruk atan saldırgan tutuklandı

Kadıköy'de 17 yaşındaki lise öğrencisine yumruk attıktan sonra gözaltına alınan ancak ifadesinin ardından serbest bırakılan saldırgan yeniden gözaltına alınarak tutuklandı.

İstanbul Kadıköy Caferağa Mahallesi’nde dün sabah saatlerinde lise öğrencisi 17 yaşındaki B.G.K., kaldırımda yürüdüğü sırada karşıdan gelen bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı. B.G.K., saldırganın arkasından "Ne yapıyorsun" diye bağırırken, saldırgan ise hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti.

B.G.K., babası ile birlikte Kadıköy İskele Polis Merkezi Amirliği’ne giderek şikayette bulundu. Polis, güvenlik kamerasından tespit ettiği saldırganı yakalayarak gözaltına aldı.

ÖNCE SERBEST BIRAKILDI, SONRA TUTUKLANDI

Emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen saldırgan A.K.G. (28); adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

Serbest bırakılan A.K.G. akşam saatlerinde yeniden gözaltına alındı. A.K.G. emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık ifadesi için adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen saldırgan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. 

'ADAMIN BİRİ GELDİ VURDU'

Saldırıya uğrayan B.G.K. yaşadıklarını, "Okula bu yoldan gidiyorum, her zaman kullandığım bir yol. Adamın biri geldi vurdu. Sonra yürümeye devam etti. Bağırmaya başladım, çevredekiler yardıma koştu. Burnumda zedelenme ve çizikler var, yüzüm de şişti." ifadeleriyle anlattı. 

'ÇOK KORKMUŞTU'

Saldırı sonrası B.G.K’ye yardım eden yurttaşlardan İsmail Seven ise, "Bağrışlar üzerine dışarı çıktığımızda kızın burnu kanıyordu ve yere çökmüştü. Bir kişi, doktordu herhalde hemen pansuman yaptı. Burnundan çok kan akıyordu. Kızla konuştuğumda vuran kişiyi tanımadığını söyledi" dedi. Yardım eden bir başka yurttaş Berrin Alpay da, "Burnu kanıyordu. Kafedekiler ve bizim dükkandakiler yardıma koştu. Kanamasını durdurmaya çalıştılar. Adam yolda yürürken vurmuş gitmiş. Çok korkmuştu" diye konuştu.

DAHA FAZLA