Kadıköy'de İSKİ Su Deposu'nun bulunduğu yeşil alanın yapılaşmaya açılması protesto edildi

Kadıköy'de İSKİ Su Deposu'nun bulunduğu yeşil alanın yapılaşmaya açılması protesto edildi

Kadıköy Kozyatağı'nda İSKİ Su Deposu'nun bulunduğu yeşil alanın cami yapılarak yok edilmek istenmesi protesto edildi. Cami yapılmak istenen alanın yakın çevresinde 4 cami daha bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, Kadıköy Kozyatağı'nda İSKİ'ye ait Vakıf Kayışdağı Suyu Sistemi ile Kozyatağı Su Deposu’nun bulunduğu 1000 metrekarelik yeşil alanda cami yapılması kararı almıştı.

Halk, bölgede birkaç yüz metre uzaklıkta 4 cami daha bulunmasına rağmen, Kadıköy'ün en önemli su deposunun bulunduğu yeşil alanın cami yapılarak yapılaşmaya açılmasına tepki gösteriyor.

Kadıköy halkı bugün su deposunun bulunduğu alana bir yürüyüş gerçekleştirdi. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu'nun da katıldığı eylemde "Vakıfsuyu Kadıköy çeşmelerine temiz aksın" yazılı bir pankart taşındı. 

Nuhoğlu, eylemde yaptığı açıklamada İSKİ tesislerinin bulunduğu alanın Kadıköy için önemli ve gerekli bir alan olduğunu vurgulayarak, "Bu alanın kendi fonksiyonunda kullanılması doğrudur" dedi. 

Nuhoğlu, Kadıköy'e dışarıdan müdahale edilmesini reddettiklerini belirterek, "Burada ne yapılması gerekiyorsa buna Kadıköylülerin karar vermesi gerekiyor. Dışarıdan, Büyükşehir'den ya da Ankara'dan verilen kararlar doğru değil" ifadelerini kullandı. 

DAHA FAZLA