Kadıköy'de akademisyenlere destek eylemi

Kadıköy'de akademisyenlere destek eylemi

İhraç edilen akademisyenler için Kadıköy'de bir araya gelen öğrenciler, 'Hayır susturulamaz, üniversite teslim olmaz' sloganlarıyla öğretim üyelerinin yanlarında olduklarını haykırdı.

İleri Haber

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 330 akademisyen dâhil olmak üzere 4 bin 464 kamu emekçisinin ihraç edilmesi ve Ankara Üniversitesi Cebeci kampüsünde yaşananları protesto eden öğrenciler Kadıköy'de buluştu. Kadıköy Rıhtım Meydanı’nda bir araya gelen gençler, “Hayır susturulamaz, üniversite teslim alınamaz” pankartı açarak, “KHK’ya başkanlığa hayır”, “Ferman devletin üniversiteler bizimdir”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” sloganlarını haykırdı.

Eylemde ilk sözü 29 Ekim 2016 tarihinde İstanbul Üniversitesinden KHK ile ihraç edilen Levent Dölek aldı. Dölek, "Sizlere baktıkça içim umutla doluyor. Vatandaşı kandırmak için çok şey söylüyorlar, ne zaman sıkışsalar işi üst akla havale ediyorlar. Üst akıl dediklerine ABD emperyalizmi deme cüreti bile gösteremediler. Dün gece ABD emperyalizminin memurunu Saray’da konuk edenler sabah Cebeci’de üniversite hocalarının cübbelerini çiğnediler” dedi.

“Haklı olduğumuzdan hiç şüphe duymadık “

Dölek’in ardından Marmara Üniversitesi’nden ihraç edilen akademisyen Hülya Dinçer sözü alarak, “Saldırı bütün üniversitelerde devam edecek. Biz haklı olduğumuzdan hiç şüphe duymadık. İmzaladığımız barış bildirisinin de arkasında olmaya devam edeceğiz” dedi. Üniversitelerin sadece amfilerden ibaret olmadığını vurgulayan Dinçer, mücadelelerinin öğrenciler ile birlikte devam edeceğini belirtti. Kocaeli Dayanışma Akademisi kurucularından Gül Köksal ise “Her saldırıda daha da güçleniyoruz, mücadeleye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Tek adamlığa bugünden HAYIR!

Akademisyenlerin basın açıklamasını okuyan öğrenciler, Barış akademisyenlerine yönelik yapılan sistematik baskının bugün de devam ettiğinin altını çizdi. Saldırıların muhalif akademisyenlerine yönelik olduğunu ifade eden öğrenciler, referanduma kadar bekleyecek sabırlarının kalmadığını “Tek adamlığa bugünden Hayır” dediklerini duyurdu.  Polisin Ankara Üniversitesi saldırısını kınayan gençler, “İstanbul’daki üniversite öğrencileri olarak Mülkiye’ye selam gönderiyoruz. Mücadeleleri mücadelemizdir. ‘Hayır’ susturulamaz, üniversite teslim olmaz” dedi.

DAHA FAZLA