Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu: Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?

Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu: Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?

Kadıköy'de beton mikserinin seyir halindeki aracın üzerine düşmesi sonucu 1 kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Nuhoğlu, "Daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?" dedi.

Kadıköy'de dün meydana gelen kazada, Göztepe Mahallesi Sanayi Köprüsü üzerindeki bariyerleri aşan bir beton mikseri, Şair Arşi Caddesi üzerindeki seyir halindeki aracın üstüne düştü. Olayda, 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı.

Konu hakkında açıklama yapan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu "Önlem alınması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?" dedi. Belediye olarak kamyonlara ceza yazma yetkilerinin bulunmadığını, trafikte denetlenmeleri için defalarca çağrı yaptıkları aktaran Nuhoğlu, şöyle konuştu:

“Kazada hayatını kaybeden yurttaşımızın ailesine sabır yaralananlara acil şifalar diliyorum.Kadıköy gibi bir ilçe sürekli inşaat kamyonları kazaları ile gündeme geliyor. Ülkenin tüm ekonomisini inşaat sektörü üzerine kurar ama inşaatlarla ilgili hiçbir önlem almazsanız olacağı budur.

Geçtiğimiz yıl Suadiye’de seyir halindeki kamyondan betonların düşmesi sonucu yolda yürüyen Ayşe Altın isimli bir Kadıköylü hayatını kaybetmişti. Caferağa’da genç bir kızımızı kaybettik. Şimdi de yola beton mikseri devrildi. Şehrin ortasında böyle bir şeyi kabullenmek mümkün değil. Biz belediye olarak Cumartesi ve Pazar günleri hafriyat kamyonlarının çalışmasını yasakladık.

Bunun dışında belediye olarak bu kamyonlara ceza yazma yetkimiz bile yok. Bu kamyonlarının trafikte denetlenmesi için defalarca çağrı yaptık. Değişen hiç bir şey yok. Bu kamyonların hızlarının, seferlerinin denetlenmesi ve gerekli işlemlerinin yapılması için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor?”