Jandarma grevdeki işçilere saldırdı: Bir işçi yaralandı

Jandarma grevdeki işçilere saldırdı: Bir işçi yaralandı

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren TeknoMacaferri ’de 43 gündür grevde olan işçilere jandarma saldırdı. Bir işçi yaralandı.

Düzce 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren TeknoMacaferri isimli iş yerinde topu iş sözleşmesi sonrası iş verenin yeterli zammı vermemesi nedeniyle Birleşik Metal-İş Sendikası üyesi işçiler grev başlattı. İşçiler iş verenin grev kırıcılığı yaptığını belirterek üretilen ürünlerin dışarı çıkmasını engellemek için fabrika önünde oturma eylemi yaptılar. 

Grevde olan işçilerin fabrikadan malzemelerin dışarı çıkmaması için yolu kapattı. Aracın çıkmasına engel olmak isteyen bir işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. 

Düzce İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler işçilerin yolu kapatamayacağı uyarısını yaparak kalkmalarını istediler. Ancak işçiler jandarmanın çağrısına direnişle karşılık verdi. Bunun üzerine jandarma ekipleri zor kullanarak işçileri fabrika önünden kaldırmaya başladılar. Jandarmanın müdahalesi sırasında kurtulan bir işçi, hareket eden kamyonun önüne koşarken düşerek yaralandı. Yaralı işçi 112 Acil Servis ekiplerinin müdahalesinin ardından Atatürk Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

“KOLLUKLA İŞ VERENİN İŞBİRLİĞİ”

Diğer yandan Birleşik Metal-İş Düzce İl Temsilcisi Telat Çelik açıklama yaparak “ Burada 43 gündür yasal bir grev var. Yasal grevin nasıl yürütüleceği, grevde nelerin yapılıp yapılmayacağı kanunla sabittir. Daha önce bir kez grev kırıcılığı denendi. Biz suç duyurusu yaptık. Eğer iş veren grevde çıkarması gereken ürün varsa bunun tespitini iş mahkemesine yaptırıp ancak iş mahkemesi kararı ile çıkarılacağını söyledik. Bugün aynı girişim oldu. Bugün o girişimden farklı olarak jandarma göz altına yapmak yerine, kanuni grev gözcüleri var. Grev gözcüleri aracı durdurup çıkan malda suç olup olmadığına bakmak zorunda. Biz suç olduğunu tespit ettik. Jandarmaya ihbarda bulunduk. Jandarma geldi iş verenin yapmış olduğu suçu ortadan kaldıracağına yasa dışı bizi zorbalıkla kenara çekerek aracın çıkmasını sağladı. Eğer bizim yaptığımız suçsa savcılığı arar, savcılık göz altı kararı verir. İsterse tutuklamaya sevk eder ve istediğini yapar. İnsanların hayvan gibi sağa sola itmek ne demek? Bu kollukla iş verenin işbirliği, başka bir açıklaması yok. Bizim yaptığımız suçsa bu ülkede savcı var. Savcı talimat verir göz altı yapar çıkar mahkemeye hesabımızı veririz. Ama bizim yaptığımız suç değilken iş verenle bir olup kenara çekerek aracın çıkmasını sağlamaktır suç olan” dedi.