İzmir’de sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen Alevi dedesi işten çıkarıldı

İzmir’de sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilen Alevi dedesi işten çıkarıldı

İzmir Aliağa’da göreve geldiği 2014 yılından bu yana sol, sosyalist ve demokrat kesimlere dönük baskılar uygulayan MHP’li belediye başkanı Serkan Acar emek düşmanı saldırılarına devam ediyor. Acar son olarak bir süredir çeşitli propagandalarla karalamaya çalıştığı Alevi kültür Derneği Aliağa şubesinin dedesi Gökmen Savak’ı sosyal medya paylaşımlarını bahane ederek işten çıkardı.

İzmir Aliağa’da göreve geldiği 2014 yılından bu yana sol, sosyalist ve demokrat kesimlere dönük baskılar uygulayan MHP’li belediye başkanı Serkan Acar emek düşmanı saldırılarına devam ediyor. Acar son olarak bir süredir çeşitli propagandalarla karalamaya çalıştığı Alevi Kültür Derneği Aliağa şubesinin dedesi Gökmen Savak’ı sosyal medya paylaşımlarını bahane ederek işten çıkardı.

Daha önce de cemevi bahçe duvarının dibine konulan cami hoparlörüne ibadet esnasında gürültü yapıyor diye tepki gösteren Alevileri ve Alevi dedelerini “ezan sesinden rahatsız oluyorlar diyerek” hedef gösteren Serkan Acar, Alevi Kültür Derneği Aliağa şubesinin dedesi Gökmen Savak’ı sosyal medyada paylaştığı Devlet Bahçeli görselini bahane ederek işten çıkardı.

Alevi dedesi Gökmen Savak, sosyal medyada konuyla ilgili paylaştığı bilgilendirme mesajında işten çıkarma tebligatını bu sabah aldığını bu konuda gereken yasal, toplumsal ve hukuki mücadelesini sürdüreceğini bildirdi.

Belediye başkanının daha önce uyguladığı emek düşmanı politikalar sonucu 104 işçiyi işten çıkardığında Aliağa Belediyesi’nden atılan işçilerle dayanışma gösteren ve bu nedenle belediye başkanının hedefi haline gelen Savak İleri Haber’e verdiği demeçte “Yaptıkları şahsıma karşı özel bir durum değil, emek düşmanı politikalarının devamı” dedi. 

Bahsi geçen sosyal medya paylaşımı;

 

DAHA FAZLA