İzmir'de orman yangını yerleşim yerlerine ulaştı: 2 köy boşaltıldı

İzmir'de orman yangını yerleşim yerlerine ulaştı: 2 köy boşaltıldı

İzmir'in Bayındır ilçesinde ormanlık alanda başlayan yangın yerleşim yerlerine ulaştı. Güvenlik amacıyla iki köy boşaltıldı.

İzmir'e bağlı Bayındır ilçesinde Kızılkeçili ve Ovacık mahalleleri arasında bulunan Lutüflar mevkii yakınlarındaki ormanlık alanda geçtiğimiz Salı günü saat 16.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın halen söndürülemedi. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan yangın, Manisa'nın Turgutlu ilçesi sınırlarına geldi.

Turgutlu ilçesinin Kabaçınar-Karaköy köylerini etkisi altına aldı. Yangından kaynaklanan yoğun duman bulutu Karaköy ve Kabaçınar mahallelerinde yoğun şekilde hissedildi. Bu köylerdeki vatandaşlar çevre köylere ve Turgutlu ilçesindeki yurtlara tahliye edildi.

Bölgeye gelen Turgutlu Kaymakam Vekili Ahmet Erdoğdu "Ekiplerimiz yangınla ilgili çalışmalarını yürütüyorlar, köylerimizde zarar gören ev ve vatandaşımız yok. Donanımlı bir şekilde bölgedeyiz, yangınla mücadelemiz devam ediyor. Köye yaklaştığı bölgeler var ama zarar riski olan bölgelerde tahliye yapıldı" açıklamasında bulundu. 

DAHA FAZLA