İzmir'de Kod-A işçileriyle dayanışma eylemi

İzmir'de Kod-A işçileriyle dayanışma eylemi

İzmir’de, sendikalı oldukları için işten çıkarılmalarının ardından direnişe başlayan Kod-A işçileriyle dayanışma eylemi yapıldı.

Bilişim sektöründe faaliyet gösteren ve Türk Telekom, İBB, Merkez Bankası gibi büyük kamu kurumlarına dijital arşiv sağlayan Kod-A şirketinde sendikalı oldukları için işten atılan işçiler, OHAL engellemelerine rağmen direniyor.

Bugün, İzmir Çankaya’da direnen Kod-A işçileriyle dayanışma eylemi yapıldı. Sosyal-İş Sendikası İzmir Şubesi tarafından düzenlenen eyleme Türkiye Komünist Partisi İzmir İl Örgütü de destek verdi.

Eylemde okunan basın açıklamasında, işçilerin işyerindeki temel ihtiyaçlarının bile cezalandırıldığı ve tam da bu yüzden sendikalı oldukları belirtilirken; işçilerin sendikalı olduktan sonra Kod-A işvereni tarafından baskıya ve hukuksuz uygulamalara maruz bırakıldıkları söylendi.

Direnen Kod-A işçileriyle dayanışma gösteren herkese teşekkür edilen açıklama, Kod-A işçilerinin direnişinin kazanana dek devam edeceği vurgusuyla sonlandırıldı.

ŞİRKET, EYLEMDEN GÖRÜNTÜ ALDI

Eylem sırasında alana gelen Kod-A şirketinin güvenlik sorumlusu, elindeki görüntüleme cihazı ile eylem boyunca görüntü aldı.