İzmir'de büyükşehir belediyesi işçilerine polis saldırısı

İzmir'de büyükşehir belediyesi işçilerine polis saldırısı

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde İZENERJİ üyesi işçilerin toplu iş sözleşmeleriyle ilgili eylemine polis saldırdı. 9 işçi gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

DİSK Genel-İş 2 Nolu Şube’nin örgütlü olduğu iş yeri için yapılan Toplu İş Sözleşmesi’ne (TİS) İZENERJİ işçileri tarafından itiraz edildi. Yapılan itirazla ilgili olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık girişinde toplanmak isteyen işçilere polis saldırısı yaşanırken, birçok işçi gözaltına alındı.

KHK'yla belediye kadrolarına geçen taşeron işçilerin de eşit haklara sahip olmasını talep eden işçilere yönelik polis saldırısında en az 9 işçinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşılırken, 4 işçinin de yaralandığı belirtildi.

Fotoğraf: Evrensel

İŞÇİLER İŞ BIRAKMA KARARI ALDI

Saldırı sonrası belediye binasında toplanan işçilerin etrafı polis tarafından sarıldı. Polisler özellikle Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız’ı gözaltına almaya çalışsa da işçiler buna izin vermedi. Belediye binasında toplantı yapan Genel-İş şube yöneticileri İzmir genelinde iş bırakma kararı aldı. İş bırakmaya otobüsler de dahil olacak. İş bırakan işçiler belediye binası önünde toplandı.

OTOBÜSLER VE ÇÖP ARABALARI YOLLARI KAPATTI

Genel-İş Sendikası'nın iş bırakma kararından sonra işçiler tüm ekipmanlaryle birlikte Konak Meydanında toplandı. Ayrıca ESHOT'a bağlı otobüslerin ve belediyenin çöp arabalarının yolları kapattığı bilgisine ulaşıldı.