İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kamu emekçileri taleplerini böyle duyurdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan kamu emekçileri taleplerini böyle duyurdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili sendika arasındaki görüşmelere 'kapalı kapılar ardında' gerçekleştiği gerekçesiyle tepki gösteren Tüm Bel-Sen üyesi emekçiler taleplerini bedenleriyle yazdılar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile yetkili Tüm Yerel-Sen arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerine Tüm Bel-Sen üyesi kamu emekçileri tepki gösterdi. 

Belediye ile yetkili sendikanın görüşmelerinin 'kapalı kapılar ardında' yapıldığını ve görüşmelere ilişkin işçilerin yeterince bilgilendirilmediğini söyleyen Tüm Bel-Sen üyeleri, taleplerini bedenleriyle yazarak belediye yönetimine ilettiler. 

BAŞKANLIĞA 'HAYIR' MESAJI

Sendika üyeleri taleplerinin yanı sıra, başta emekçiler olmak üzere İzmir halkının başkanlığa karşı iradesini vurgulamak için bedenleriyle 'hayır' yazısı oluşturdu. 

"TALEPLERİMİZDEN VAZGEÇMEYECEĞİZ"

"Taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz!" diyen sendika üyelerinin yayınladıkları açıklamada, "Tekrar ediyoruz, yine söylüyoruz; Yemek-Ulaşım-Kreş Haktır! Bu talepler maliyet yahut mevzuat gerekçe gösterilerek bizlerden esirgenen bir lütuf değil, koparılıp alınması gereken haklardır. Bu talepler ulaşılabilir ve gerçekleştirilebilir hedeflerdir. Sendikamız KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen bu talepleri hak haline getirebilecek bir mücadelenin yegâne adresidir." denildi. 

"KAPALI KAPILAR ARDINDA YÜRÜTÜLEN GÖRÜŞMELERE HAYIR"

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Emekçilerin gözü önünde değil, kapalı kapılar ardında yürütülen Toplu İş Sözleşme görüşmelerine, tabandan örgütlenen güçlü bir mücadeleye dayanmayan, göstermelik eylemlerle vaziyeti idare etmeye çalışan sendikal anlayışlara da HAYIR!

Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşlarında hizmet üreten yerel yönetim emekçileri olarak hepimizi yakından ilgilendiren Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri bugün idare ile yetki gaspı ile yetkilendirilen sendika tarafından adeta idari bir süreç yürütülüyormuş gibi sürdürülüyor. Bırakalım tüm emekçileri, Tüm Yerel-Sen üyelerinin dahi net biçimde bilgilendirilmediği bu süreç, bir önceki yıl masada yine Tüm Yerel-Sen’in olduğu ve hüsranla sonuçlanan TİS sürecinin bir benzerinin yaşanacağının sinyallerini veriyor.

Tüm varlığını, Büyükşehir ve bağlı kuruluşlarındaki emekçilerin talepleri ve tabandan örülmüş mücadelesi üzerinden değil, iktidardan ödünç bir dille diğer sendikaları itham etmek üzerinden kurgulayanlar TİS süreçlerinde herhangi bir varlık gösteremiyorlar.

Belediye emekçilerinin “Yemek-Ulaşım-Kreş” gibi temel talepleri bugün artık yükseltilmesi gereken birer talep olmaktan çıkıp, hak olarak alınması gereken yakıcı ihtiyaçlar haline gelirken yetkili sendika bırakalım emekçilerin tümünü, kendi üyelerini dahi bir TİS sürecine hazırlama yönünde bir girişimde bulunmamıştır.

2014 yılında TİS verilen mücadeleyle kıyaslanacak olursa gerek geçen yıl yetkili sendikanın gösterdiği performans gerek bugün izlediği tutum Tüm Bel-Sen’in dün verdiği mücadeleleri mumla aratır vaziyettedir.

2014 yılında tüm emekçilerin her gelişmesinden an be an haberdar edildiği bir TİS sürecinden yine kapalı kapılar ardında idare ile yapılan görüşmelere bel bağlanan süreçlere talim edilmiştir.

"YEMEK, ULAŞIM, KREŞ HAKTIR"

Çalışanların TİS sürecinin öznesi, belirleyeni olduğu, eylemli ve kitlesel bir mücadelenin yerini ise bugün dostlar alışverişte görünsün diyerek yapılan, katılanları dahi ikna edemeyen göstermelik eylemlerle görüntüyü kurtarmak için yapılan, adına mücadele demekte zorluk çekilecek bir anlayış almıştır.

Tekrar ediyoruz, yine söylüyoruz; Yemek-Ulaşım-Kreş Haktır!

Bu talepler maliyet yahut mevzuat gerekçe gösterilerek bizlerden esirgenen bir lütuf değil, koparılıp alınması gereken haklardır. Bu talepler ulaşılabilir ve gerçekleştirilebilir hedeflerdir. Sendikamız KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen bu talepleri hak haline getirebilecek bir mücadelenin yegâne adresidir.

Çalışanların işyerinin nesnesi değil öznesi olduğu, konuştuğu, ses verdiği, sorguladığı, eleştirdiği ve en önemlisi haklarını en güçlü biçimde haykırdığı ve aldığı türde bir mücadelenin tek odağı Tüm Bel-Sen’de buluşarak haklarımızı genişletelim!"