İzmir'de 'Andımız' krizi: Okul müdürü öğrencilere 'burası dingonun ahırı mı?' diye bağırdı

İzmir'de 'Andımız' krizi: Okul müdürü öğrencilere 'burası dingonun ahırı mı?' diye bağırdı

Karşıyaka Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nda öğrenciler okuldaki uygulamalara tepki göstermek amacıyla andımızı okumaya başlayınca kriz çıktı. Okul müdürü, “Burası dingonun ahırı mı?” diyerek tepki gösterdi. Öğrencilere bir grup veli de sahip çıktı.

Karşıyaka’da bulunan Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Atakent Erdoğan Kibarer Ortaokulu’nda bir haftadır yaşanan düzensizliğe tepki gösteren öğrenci velileri sosyal medya üzerinden örgütlenirken çocuklarına eğitim sırasında sorunlar çıkartıldığını iddia etti.

Ege'de Son Söz'ün haberine göre, Milli eğitimin okullara gönderdiği 15 Temmuz darbe girişimi kitapçıklarının çocuklara yöneticiler tarafından verildiğini belirten veliler, olayların videolarının izletildiğini, bunun da çocuklarının psikolojilerini etkilediğini dile getirdi. Veliler ayrıca okulun ön bahçesinde bulunan Atatürk fotoğrafı ve büstünün olduğu alanın dışında uzun süredir arka bahçede törenlerin yapıldığını, bayrağın göndere çekilmediğini ve bunun da öğrencilere bilinçli şekilde empoze edildiğini vurguladı.

OKUL MÜDÜRÜ TEPKİ GÖSTEREN ÖĞRENCİLERE BAĞIRDI

Okulda bu sabah saatlerinde başlayan törende İstiklal Marşı’nı okuyan öğrencilerin bir bölümü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmelik değişikliği ile okullardan kaldırdığı Andımız’ı okumaya başladı. Okulda yaşananlara tepki göstererek tavır koyan öğrencilere veliler de destek verince tartışma çıktı.

Andımızı okuyan öğrencilere bağıran Okul Müdürü Rahmi Önder Karamustafaoğlu, “Kendinize gelin. Talimat almadan ne yapıyorsunuz. Talimat mı aldın? Dingonun ahırı mı burası?  Devletin kurumunun işleyişini kimse bozamaz. Aklınızda olsun”  ifadelerini kullandı. 

Öğrencilere velileri, velilere de CHP Karşıyaka İlçe Kadın Kolları Başkanı Birgül Çağrı ile birlikte bir grup partili veli destek verdi. Okulda sivil polislerin önlem alması da dikkat çekti.