İzmir'de adliye önünde bombalı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti!

İzmir'de adliye önünde bombalı saldırı: 2 kişi hayatını kaybetti!

İzmir Adliyesi otoparkında bombalı saldırı yaşandı. Saldırının ardından çatışma çıktı. Çatışmada saldırganlardan 2'sinin öldürüldüğü 1'inin kaçtığı açıklandı. Ancak daha sonra yapılan açıklamada 3'üncü bir saldırgan olmadığı belirtildi. Patlamada adliye çalışanı Musa Can, çatışma sırasında ise polis memuru Fethi Sekin hayatını kaybetti.

İzmir Adliyesi C Kapısı yakınlarındaki hâkim ve savcı otoparkında bombalı araçla saldırı düzenlendi. 

PATLAMA SONRASI ÇATIŞMA ÇIKTI!

Patlamanın ardından olay yerinde çatışma çıktı. Çıkan çatışamada 2 saldırgan öldürüldü. Polis, 3'üncü saldırganın kaçtığını açıkladı. Ancak olaya ilişkin görüntülerin incelenmesinin ardından 3'üncü bir saldırganın izine rastlanmadığı açıklandı. Olay yerinin yanıbaşındaki inşaatta bulunan işçiler çatışma anını böyle görüntüledi:

2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ, 9 KİŞİ YARALI!

Bombalı saldırı sırasında adliyede katip olarak görev yapan Musa Can hayatını kaybetti. 

Trafik polisi Fethi Sekin ise saldırganlarla girdiği çatışma sırasında vurularak hayatını kaybetti. 

Bombalı saldırıda 9 kişi de yaralandı. Yaralı yurttaşların isimleri şu şekilde:

Mehmet Ali Gökçe (Polis)

Oğuzhan Batuhan Atik (Polis)

Bülent Karagöz

Cansu Güler

Gökhan Mertol

Nadire Ayçiçek

Sibel Avcı

Ersoy Kaya

Feride Karamıkoğlu

VALİ AYYILDIZ:  ELDE OLAN VERİLERE GÖRE PKK YAPTI

İzmir Valisi Erol Ayyıldız gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bir polis ve bir adliye memuru şehit oldu. 5 yaralımız var. Bu teröristler ölü olarak ele geçirilmiştir. Yanlarında iki adet kalaşnikof ayrıca 8 tane fişek olmak üzere, 8 tane de el bombası ele geçirilmiş. Bu hadisenin içimizi acıtan tarafı bu şekilde yapılması. Tedavi gören polis memurlarımız var. Allah onlardan ve diğer polis memurlarından razı olsun. Ulusal basın olarak sizin sağ duyulu davranmanız son derece önemli. Bize bilgilendirme noktasında ne varsa sizinle paylaşacağız. Biraz önce bir araç daha tespit edildi ve patlatıldı. Bütün milletimize baş sağlığı diliyorum. Elde olan verilere göre terör örgütü PKK yaptı" ifadelerini kullandı.