İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işçilerin işe geri alınması üzerine grev iptal oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde işçilerin işe geri alınması üzerine grev iptal oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından haksız yere işten çıkarıldığı belirtilen işçiler için düzenlenecek grev, işçilerin işer geri alınması üzerine iptal edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZELMAN, İZENERJİ, Grand Plaza, İZULAŞ ve İZFAŞ şirketlerinde işçilerin haksız yere işten çıkarılmaları üzerine DİSK'e bağlı Genel-iş Sendikası 1 No'lu, 2 No'lu ve 3 No'lu şubeleri yarın için grev kararı almıştı. Grev kararı kapsamında yarın sabah 06.00 - 08.00 saatlerinde belediyeye bağlı ESHOT şirketine ait otobüslerde iş bırakma eylemi düzenleneceği açıklanmıştı. 

İz Gazete'den Ümit Kartal'a konuşan Genel İş 1 No'lu Şube Başkanı Engin Topal, işçilerin işten atılma işlemlerinin geri alındığını duyurdu. Grevin iptal edildiği açıklayan Topal, "İşten çıkarılan 12 işçi için geri adım atıldı. Bize verilen bilgiye göre Aziz başkan İzmir'de değil. Salı günü gelecek ve müzakereyi Aziz başkanla sürdüreceğiz. Rapordur, verimsizliktir denilen arkadaşların iş çıkışı durduruldu. Hem İzmir'in İZDENİZ grevi konusu, hem de müzakere yolu açıldığı için biz de adım atacağız. İzmir cezalandırılmasın. Yarın eylem kararımız geri alındı. Arkadaşlarımız işbaşı yapacak" dedi.

Öte yandan DİSK Genel İş 2 No'lu Şube ise ESHOT dışında diğer birimlerde yarım gün iş bırakacak. Şube üyeleri saat 10'da Konak Pier'in önünde toplanıp İzmir Büyükşehir Belediyesi önüne yürüyecek. Sendika, atılan tüm işçilerin derhal işbaşı yaptırılmasını talep ediyor.